Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Euro 2008: Predstavljen kamp hrvatske reprezentacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je koncem prosinca skupina hrvatskih novinara predvođena glavnim tajnikom Hrvatskog nogometnog saveza Zorislavom Srebrićem posjetila Bad Tatzmannsdorf, danas je održana i prezentacija mjesta i pokrajine u kojoj će za vrijeme Europskog prvenstva boraviti 'Vatreni'.

Austrijsku delegaciju predvodili su zemaljski poglavar pokrajine Burgeland (Gradišće) Hans Niessl, prvi čovjek Nogometog saveza te regije Karl Kaplan, te direktor hotela AVITA u kojem će biti smješteni "Vatreni", Peter Prisching. Hrvatsku stranu predvodili su predsjednik HNS-a Vlatko Marković, te glavni tajnik Srebrić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: 2.000 navijača na treningu Vatrenih! Slika nije dostupna Šimić: Atmosfera u reprezentacji je odlična

"Arsenal je svima otvorio oči oko priprema u Austriji. Čak 179 europskih klubova se u Austriji pripremalo i uvjeti su sjajni. Mi smo odmah znali da ćemo gostovati u Burgenlandu, nas povezuje tradicija i prijateljstvo," istaknuo je Marković.

Gradišće je najistočnija i najmanja austrijska pokrajina. Za razliku od ostatka Austrije nema dodira s Alpama. U Gradišću živi oko 270.000 stanovnika, a oko 7 posto čine Gradišćanski Hrvati. Austrijska delegacija nije skrivala oduševljenje što će Bad Tatzmannsdorf, koji je 260 kilometara udaljen od Zagreba, ugostiti hrvatsku reprezentaciju.

"Imam osjećaj kao da su se svi Hrvati rodili s loptom koliko ste uspješni u sportu, a posebice u sportovima s loptom. Vjerujem kako će predstojeće EP produbiti i obogatiti suradnju između naših dviju zemalja," istaknuo je Niessl. Direktor hotela Prisching je otkrio kako su i prije kraja kvalifikacija za EP 2008. godine počeli pregovore s HNS-om i kako su pregovori trajali godinu dana.

"Vjerujem kako je naš džoker bilo to što smo svim srcem željeli ugostiti hrvatsku reprezentaciju," istaknuo je Prisching koji će tijekom svibnja posjetiti kamp hrvatske reprezentacije u Čatežu kako bi se na licu mjesta uvjerio kako funkcionira "život hrvatskih igrača". Predsjednik nogometnog saveza Gradišća, Kaplan je kazao kako se raduje što će stanovnici Gradišća i brojni nogometaši imati prilike pratiti treninge hrvatske reprezentacije i nešto naučiti od "vrhunski učitelja".

Hrvatska reprezentacija će se u Bad Tatzmannsdorfu pojaviti 3. lipnja, eventualno dan ranije. Doći će autobusom, a tako će putovati i na utakmice, osim ako nas plasman i raspored nakon skupine ne usmjere prema Švicarskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene