Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EPFL: Websterovo pravilo nije u duhu nogometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruženje Europskih profesionalnih nogometnih liga smatra kako takozvano 'Websterovo pravilo' nije u duhu nogometne igre.

Prema članku 17 Fifina statuta igrač ima pravo otkupiti svoj ugovor. 

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Taj članak postoji već dulje, no prva presuda je donesena u siječnju ove godine kada je Andy Webster podnio tužbu protiv Heartsa. 

Webster je tada igrao za Hearts, a želio ga je Wigan, međutim klub ga nije želio pustiti. Kako je ispunjavao kriterije, bio je stariji od 23 godine i odradio je tri godine profesionalnog ugovora za Hearts, njegov se menadžer pozvao na Zakon o pravima radnika, kojeg je usvojila i Fifa. 

Slučaj je završio na Sudu za sportsku arbitražu u Lausanni i sud je odlučio u njegovu korist čime je mladom Škotu omogućen transfer za simboličnu odštetu od 225.000 eura.

'Vjerujem kako je odluka CAS-a bila u skaldu sa zakonima, međutim nije u duhu ove igre', istaknuo je izvršni direktor EPFL-a Emanuel Macedo de Medeiros, te dodao: 'zabrinuti smo zbog te presude jer bi ona mogla izazvati velike nestabilnosti u nogometu, te umanjiti važnost potpisanog ugovora'.

Čelnici EPFL-a, koji broji 19 europskih liga i više od 800 nogometaša, smatraju kako Websterovo pravilo treba mijenjati.

'Imamo nekoliko ideja i prijedloga kako bi se taj problem mogao riješiti. Nadam se da će prevladati razum, a ne strogo poštivanje zakona koji u praksi gube svaki smisao', dodao je Macedo de Medeiros.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene