Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EP košarka: Hrvatska - Njemačka 70:81

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Hrvatske izgubili su u Madridu Njemačku sa 81:70 (36:44) i tako zauzeli šesto mjesto na Europskom prvenstvu.

HRVATSKA: Ukić 4, Kus 10, Popović 14, Rozić 4, Prkačin 9, Tomas 3, Planinić 7, Stojić, Markota, Banić 16, Kasun 2, Barać 2.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EP košarka: Španjolska izbacila Njemačku, Rusija Francusku Slika nije dostupna EP košarka: Hrvatska sutra s Litvom

NJEMAČKA: Demirel 4, Okulaja 4, Arigbabu, Garrett 3, Herber 7, Hamman 8, Greene 10, Roller, Gruenheid, Femmerling 2, Nowitzki 31, Jagla 8.

Košarkaši Hrvatske izgubili su u Madridu od Njemačke sa 81:70 (36:44), što je šesti poraz izabranika Jasmina Repeše na prvenstvu, na kojem su sa samo tri pobjede došli do šestoga mjesta.

Utakmica koja zapravo nije odlučivala o ničemu imala je dva posve različita poluvremena. U prvom dijelu su hrvatski košarkaši dominirali, u 17. minuti vodili su sa 16 razlike i činilo se da će lako do pobjede. No, potom slijedi velika opuštenost koju Nijemci koriste i u sljedećih 15 minuta čine seriju od 44:19, te u 32. minuti vode sa devet razlike. Posebno je u tom periodu loše funkcionirala naša centarska linija, stao je šut za tricu, a posve se razigrao najbolji strijelac prvenstva NBA zvijezda Dirk Nowitzki, koji je protiv Hrvatske sa 31 košem, 12 skokova i 4 asista opdigrao najbolju utakmicu na prvenstvu. Kod Hrvatske je najbolju utakmicu odigrao Banić (16).

Unatoč porazu od Nijemaca, šesto mjesto najbolji je plasman hrvatskih košarkaša na europskim prvenstvima u proteklih 12 godina, a izboren je plasman na dodatne kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Pekingu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene