Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ecclestone postavio ultimatum organizatorima VN Britanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Formule 1 Bernie Ecclestone upozorio je organizatore britanske Velike nagrade da će ta utrka biti "izbrisana" s kalendara ako ne budu ispunjavali financijske zahtjeve, piše "Daily Telegraph".

Britanski klub vozača automobilskih utrka (BRDC) nedavno je izrazio optimizam za izglede da Silverstone sačuva svoju Veliku nagradu nakon što su organizatori dobili financijska sredstva da prerade dizajn piste, kao što je Ecclestone i tražio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukida se VN Britanije? Slika nije dostupna Australija ne želi organizirati noćnu utrku Formule 1

No, prema Bernieju Ecclestoneu, to nije dovoljno. "Pretpostavimo da infrastruktura bude izgrađena kako želimo. Sljedeći je problem komercijalni ugovor za kojim idemo", rekao je Ecclestone i upozorio da, iako je i sam Britanac, neće biti sentimentalan.

"O tome se nije razgovaralo dok mi nije došao netko iz BRDC-a prije određenog vremena da mi kaže kako ne dolazi u obzir da plaćaju koliko su plaćali prije", dodao je.

"Sada postoje dva problema: izgradnja infrastrukture a zatim potreba da se to plati prema tržišnoj cijeni. Od BRDC-a samo tražim da se povinuju onome što je pravilo i u drugim zemljama", rekao je.

Silverstone, čiji ugovor ističe na kraju sezone 2009., plaća značajno manje od drugih europskih auto-pista (nešto više od 10 milijuna eura) za organizaciju svoje Velike nagrade.

Suočene s konkurencijom zemalja Perzijskog zaljeva, ali i Indije i Kine, europske piste sve teže odgovaraju na financijske zahtjeve za organizaciju Velike nagrade Formule 1. Prošle godine se Velika nagrada SAD-a u Indianapolisu povukla iz Formule.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene