Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dungu razapinju zbog Rogerija Cenija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjena brazilskog reprezentativnog vratara 34-godišnjeg Rogerija Cenija poput olova pritišće Julija Cesara, vratara milanskog Intera, koji će sljedećeg tjedna braniti gol Brazila na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2010. protiv Urugvaja.

Utakmica će biti odigrana na Morumbi stadionu na kojemu inače igra Rogerijev klub Sao Paulo što će još više 'pritiskati' Julija Cesara koji je sada po mišljenju izbornika Dunga trenutačno najbolji brazilski vratar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ronaldinho zbog ozljede možda neće igrati protiv Perua Slika nije dostupna Englezi bez osam igrača

Dunga je uzrujao navijače Sao Paula jer je prednost pred vratarem Sao Paula, osim Juliju Cesaru, dao još jednom 'Talijanu', Doniju iz Rome. 

Brazilski mediji pišu da bi u slučaju neuspjeha Brazila u susretu s Urugvajcima moglo biti izgreda navijača na Morumbiju u znak protesta zbog toga što vrata Selecaa nije branio njihov ljubimac.

Lukavi Dunga malo je smirio strasti navijača Sao Paula izjavom 'da je Rogerio Ceni legenda brazilskog nogometa s mnogo osvojenih trofeja'.

'Rogerio je izvrstan golman, koji još uvijek kandidira za sastav
reprezentacije, ali trenutačno u Selecau nema još nekolicine vrlo dobrih igrača, jer im nedostaje neka sitnica pa sam umjesto njih pozvao druge igrače'.

Rogerio Ceni je sa Sao Paulom osvojio četiri velika trofeja u zadnje tri godine: Klupsko prvenstvo Južne Amerike (Copa Libertadores), Svjetsko klupsko prvenstvo i dva naslova prvaka Brazila. Poznat je i po tome što je do sada iz slobodnih udaraca ili jedanaesteraca zabio 78 golova protivničkim vratarima pa je u evidenciji FIFA-e zabilježen kao najbolji strijelac među vratarima u povijesti nogometa. S obzirom da nikada nije igrao u Europi malo je poznat izvan Brazila, iako je na posljednja dva SP-a bio član Selecaa, ali samo kao rezerva Didi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene