Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Donadoni ljut na talijanske medije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborniku talijanske nogometne reprezentacije Robertu Donadoniju dosta je kritika koje u medijima dobiva na svoj račun posljednjih nekoliko dana, a koje dolaze uoči vrlo važne kvalifikacijske utakmice za Euro 2008. protvi Škotske koja je na rasporedu sutra u Bariju.

Roberto Donadoni kaže da mu je dosta svega. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Donadoni objasnio zašto je odbio produžiti ugovor Slika nije dostupna Na Bilićev posao pretendiraju i Ivanković i Kranjčar!

"Jasno mi je da postoje mediji koji moraju braniti igrače i klubove, no ja želim ići naprijed i ne želim da mi se nešto stalno uvjetuje. Nemojte miješati dobre manire s nedostatkom atributa. Četiri su mjeseca prošla od posljednje utakmice i nitko nije ništa pričao o reprezentaciji, a onda je ovoga tjedna izrečeno previše laži. Promotrite malo kako se škotski mediji ponašaju prema svojoj reprezentaciji i uzmite ih za primjer", obrušio se Donadoni na novinare. 

"Bio sam na utakmici u Glasgowu i mogu vam reći da Škoti uopće nisu zaslužili pobjedu. Craig Beattie je postigao pobjednički pogodak u posljednjim minutama. Vidio sam njihove dobre strane, ali i slabosti. Moramo paziti da ne ostavimo previše prostora njihovim napadačima. Kenny Miller je jako brz, a Kris Boyd im daje snagu. No, u Bariju mi samo moramo igrati svoju igru", smatra Donadoni.

Optimističan je i bivši izbornik Marcello Lippi. 

"Donadoni je jako inteligentna osoba. Ima veliko iskustvo i zna što znači igrati važne utakmice. I vrlo dobro zna što znači biti trener nacionalnog sastava. Utakmica sa Škotskom? Mislim da će Italija pobijediti. Mi imamo pobjednički duh i vidjet ćete da će sutra igrati kao Svjetski prvaci", rekao je Lippi.

Talijani nisu baš u najboljoj situaciji. Trenutno su četvrti u B grupi sa 7 bodova, dok prvoplasirane Škotska i Francuska imaju po 12. Ako u srijedu ne pobijede Škotsku, svjetski prvaci gotovo da se mogu oprostiti od Europskog prvenstva.  

"Nisam se nadao da ćemo ovoliko zaostajati u ovoj fazi kvalifikacija. Sada je sve na nama, sutra igramo kod kuće i moramo iskoristiti tu prednost", rekao je kapetan reprezentacije Fabio Cannavaro. 

1982., nakon što su treći put osvojili naslov Prvaka svijeta, Italija se nije kvalificirala na Europsko prvenstvo. 

"Ovo je vrlo osjetljiv trenutak i ne smijemo pogriješiti. Naš cilj je isto ono što je Francuska napravila nakon osvajanja SP-a 1998. - kvalificirala se na Euro 2000. i osvojila ga", dodao je Cannavaro. 

U reprezentaciju je pozvano čak 9 od 11 igrača koji su startali u finalu SP-a u Njemačkoj (osim Francesca Tottija i Fabia Grossa). Vratar Gianluigi Buffon prosjedio je trening u nedjelju i ponedjeljak zbog problema sa želucem, a veznjak  Simone Perrotta ima problema s desnim bedrom. 

Od Donadonija se očekuje da momčad 'sagradi' oko Fiorentinina napadača Luce Tonija, s Alessandrom Del Pierom, Maurom Camoranesijem i Antoniom Di Nataleom na krilnim pozicijama. 

Statističke brojke su na strani Italije. Azzurri su, naime, od 5 utakmica koje su odigrane u Italiji, dobili sve do jedne. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene