Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davis Cup: Hrvatska - Italija 3:2

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Davis Cup reprezentacija pobijedila je u susretu Euroafričke zone u Dubrovniku Italiju sa 3:2 nakon što je Mario Ančić u odlučujućem susretu svladao Simonea Bollelia sa 6:4, 6:4, 6:3.

U  Dubrovniku je, u susretu 2. kola Prve skupine, svladala Italiju sa 3:2, a junak pobjede bio je Mario Ančić koji je donio odlučujući treći bod. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP Indian Wells: Ančić i Čilić pobijedili suparnike Slika nije dostupna Njemačka vodi 2:1, zaustavljena serija Ljube i Marija

'Na posljednjem poenu prošlo mi je kroz glavu sve kroz što sam prošao u posljednjih godinu dana, a što je počelo baš na Davis Cupu u Njemačkoj. No ja sam bio samo dio ove sjajne ekipe predvođene odličnim izbornikom', rekao je Mario Ančić nakon pobjede.

Bolelli nije imao gotovo ni najmanju šansu, jer je Ančić na svoj servis izgubio ukupno samo 11 poena. Od 3:3 u prvom setu, kad je prvi put napravio 'break', Ančić je u potpunosti kontrolirao razvoj situacije na terenu i vrlo sigurno je došao do pobjede. Ovo je prvi put otkako je u reprezentaciji da je donio sva tri boda u istom vikendu, a drugi put da je osvojio bod u situaciji 'biti ili ne biti', odnosno kod rezultata 2:2 - prethodni takav slučaj bio je u Bratislavi 2005. u finalu kad je svladao Michala Mertinaka.

'Nisam dao Bolelliju nikakvu šansu, jednostavno sam pustio reket da radi. Bratislava je bila ogromna škola za mene', izjavio je Ančić. 'Mislim da je kvaliteta moje igre bila blizu savršenog, a ovo je ukupno bio susret dostojan Svjetske skupine.'

Čilić je odigrao dobar meč sa Seppijem, ali to nije bilo dovoljno.

'Potrošio sam se fizički i mentalno u četvrtom setu. Seppi je vrlo malo toga poklonio, igrao je stalno na visokoj razini', izjavio je Marin Čilić poslije dvoboja koji je trajao 4 sata i sedam minuta, a našem je tenisaču ovo treći put u karijeri da igra meč u pet setova i treći put da ga je izgubio.

'Od ta tri poraza ovaj je bio u najznačajnijem meču. Bio je ovo psihološki vrlo težak susret, pogotovo za mene, jer sam prvi put igrao kod kuće s mogućnošću da donesem pobjedu. Seppi me iznenadio visokim postotkom prvog servisa, a kako sam od drugog seta nadalje u svakom gubio servis na početku bilo mi je teško opustiti se i nametnuti svoj ritam', izjavio je Čilić.

Izborniku Goranu Prpiću ovo je bila prva pobjeda u Davis Cupu u ovom mandatu, a nakon silnih pehova i problema mogao je poželjeti samo jedno:

'Najradije bih da igramo kod kuće, da nas zaobiđu pehovi i da imamo sreće pri izvlačenju', rekao je Prpić i naglasio: 'Mario stalno govori 'pomogao sam' i 'ja sam samo dio ekipe', ali moram istaknuti: on ne samo kvalitetom tenisa nego i po ostalom ide prema tome da postane pravi vođa ekipe.'

Ždrijeb kvalifikacija za Svjetsku skupinu bit će napravljen u srijedu u Londonu, a Hrvatska će sigurno biti jedan od osam nositelja. Potencijalni suparnici bit će poznati nakon objavljivanja nove rang liste, ali neslužbene kalkulacije govore da će to biti neka od sljedećih reprezentacija: Nizozemska, Švicarska, V. Britanija, Austrija, Indija, Čile, Brazil i Peru.

HRVATSKA - ITALIJA 3:2

Ivo Karlović - Simone Bolelli 6:7 (7), 3:6, 4:6

Mario Ančić - Andreas Seppi 6:2, 6:4, 7:5

Mario Ančić, Marin Čilić - Simone Bolelli, Potito Starace 7:6 (3), 6:4, 1:6, 6:3

Marin Čilić - Andreas Seppi 7:6 (7), 4:6, 4:6, 7:6 (3), 1:6

Mario Ančić - Simone Bolelli 6:4, 6:4, 6:2.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene