Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki boksač Diego Chico Corrales izgubio je naslov svjetskog prvaka u lakoj kategoriji po verziji WBC jer je bio pretežak na službenom vaganju dan prije borbe sa Joelom Casamayorom u Las Vegasu.


Corrales je imao dva i pol kilograma više od dopuštenih 67 kilograma, iako njegov trener Joe Goossen tvrdi da njegov borac nije ništa jeo čak tri dana.

Vezani članci Obračun cure i dečka (Foto: Screenshot) Htio je boksati protiv svoje cure pa nakon nokauta shvatio da joj nije ni do koljena Nikola Marketin, Interventni policajac i izbornik mladih boksača (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Superpolicajac iz Zadra koji spaja nespojivo: Hvata teške kriminalce, no rad s mališanima koji boluju od autizma za njega je neopisiv

Borbe će ipak biti, no prema WBC-pravilima Corrales će izgubiti naslov čak i ako pobijedi, dok Kubanac sa američkom putovnicom Casamayor do titule pobjedom.

Corrales je kažnjen i sa 240,000 USD, što je 20 posto od obećanih 1.2 milijuna dolara za borbu, a polovica kazne uplatit će se na Casamayorov račun kao svojevrsna odšteta.