Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Clemente odlazi s klupe Srbije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručni odbor Nogometnog saveza Srbije jednoglasno je odlučio ne podržati ostanak Španjolca Javiera Clementea na mjestu izbornika reprezentacije.

Predsjednik Odbora Ljupko Petrović istakao je kako su protiv ostanka Clementea isključivo radi rezultata, tj. neuspjeha u kvalifikacijama za Euro 2008. na kojima su "Orlovi" završili treći, iza Poljske i Portugala.
 
"Da bi izbornik bio u pravu, mora pobjeđivati", rekao je Petrović, no dodao je i da se Stručnom odboru nisu 'dopale' ni Clementeove izjave u medijima u kojima ih je kritizirao. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić Srbima: Spremni smo izgorjeti za domovinu, a to vama fali Slika nije dostupna Terzić: Clemente mora otići

Potpredsjednik Odbora Milorad Kosanović, donedavni trener Crvene zvezde, drži kako Clemente u reprezentaciju Srbije nije donio ništa pozitivno.
 
"Momčad u završnici kvalifikacija, kada se još mogla izboriti za plasman na Euro, nije bila psihički spremna, što je također izbornikov propust. To što su igrači za njegov ostanak, vjerovatno znači da im paše atmosfera i rad s Clementeom, ali bitan je rezultat, a ne tko je kome drag", naglasio je Kosanović. 

Ipak, Stručni odbor još nije raspravljao o novom izborniku. Clemente će svoj izvještaj Izvršnom odboru Saveza predstaviti na sjednici 6. prosinca, a konačnu odluku donijet će Skupština Saveza 24. siječnja. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene