Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Čačku se dogodio novi rasistički napad na tamnopute nogometaše. Ovoga puta stradao je 20-godišnji Solomon Opaku iz Gane kojeg je skupina huligana pretukla nakon utakmice Borac - Bežanija.


Mladić iz Gane je bio na probi u Borcu ali nije uspio potpisati ugovor, a napadnut je na putu prema hotelu u kojem je bio smješten. Opaku je nakon napada prevezen u bolnicu, gdje su liječnici ustvrdili kako ima lakše ozljede. Policija je šestoricu napadača privela istog poslijepodneva, ali su dvojica odmah puštena. Četvorica su zadržana pod sumnjom izazivanja nacionalne, vjerske i rasne mržnje.

Vezani članci Posteri iz Gane Afrički posteri za filmove plodovi su ljubavi i kreativnosti, popravit će dan svim filmofilima Andrej Kramarić i Mia Ćurković Mladi Vatreni odveo djevojku na Mauricijus, ona pokazala savršeno tijelo

"Napadači su vikali kako mrze crnce, tukli su me i udarali. Srećom tu se stvorio policajac koji me zaštitio i odvezao u bolnicu. Frustriran sam i tužan, istekla mi je viza i želim što prije kući," kazao je Opaku.

Prije nešto više od godinu dana navijači Borca su rasistički vrijeđali i igrača svoje momčadi, Mikea Tamwanjiru iz Zimbabvea. Navijači su tijekom utakmice imali obilježja Ku Klux Klana (KKK) i transparent na kojem pisalo "Odlazi jer te nitko ne voli". Utakmica je bila prekinuta na 30 minuta dok policija navijače nije udaljila s tribine. Tamwanjiru je napustio Čačak, a protiv izgrednika se još uvijek vodi postupak.

Prošle godine zbog rasističkih ispada navijača za vrijeme utakmica U-21 reprezentacija Engleske i Srbije, kažnjen je Srpski nogometni savez.