Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Boks: Peter nokautirao Maskajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nigerijski boksač Samuel Peter postao je svjetski prvak u teškoj kategoriji verzije WBC nakon što je u meksičkom Cancunu tehničkim nokautom u šestoj rundi pobijedio prvaka Kazahstanca Olega Maskajeva.

Za 27-godišnjeg Petera to je prvi naslov svjetskog prvaka, a u karijeri je Nigerijac skupio 30 pobjeda, od čega 23 nokautom, te samo jedan poraz - od Vladimira Klička 2005.

Pročitajte i ovo Nikola Marketin, Interventni policajac i izbornik mladih boksača (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Svima je uzor Superpolicajac iz Zadra koji spaja nespojivo: Hvata teške kriminalce, no rad s mališanima koji boluju od autizma za njega je neopisiv Slika nije dostupna Samo je nestao Sumrak šampiona: Tyson nokautirao samog sebe

Maskajev (39) je naslov u WBC-u osvojio prije dvije godine nokautiravši Hasima Rahmana, a ovo mu je, uz 34 pobjede, šesti poraz u karijeri, a zanimljivo je da je svaki puta bio nokautiran.

"Noćna mora iz Nigerije" je dominirao u prvih pet rundi, a u petoj sekundi šeste runde je serijom udaraca prisilio suca da prekine borbu. 

"Dovedite mi bilo koga, sve ću ih oboriti. Večeras sam dokazao tko je najbolji na svijetu", kazao je Peter, koji bi se uskoro mogao boriti za IBF naslov sa Vitalijem Kličkom.

Maskajev, bivši pukovnik sovjetske armije, ima rusko, ali od 2004. i američko državljanstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene