Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Boks: Briggs nokautirao Liahovića u posljednjim trenucima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki boksač Shannon Briggs osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji verzije WBO svladavši tehničkim nokautom doslovce u posljednjim sekundama borbe na baseball-stadionu u Phoenixu branitelja naslova Bjelorusa Sergeja Liahoviča.


Briggs (34) je do zadnje minute 12. runde jako zaostajao u poenima i sigurno bi izgubio da 27 sekundi prije kraja nije serijom udaraca nokautirao Liahoviča i poslao ga čak kroz konopce na sudački stol.
 
Tako je Briggs postao svjetskim prvakom, iako se od zadnje velike borbe za naslov i poraza od Lennoxa Lewisa prije osam godina više bavio filmom i manekenstvom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo je nestao Sumrak šampiona: Tyson nokautirao samog sebe Slika nije dostupna Kličko obranio naslov

Briggsu je ovo 48. pobjeda u 53 borbe, dok je "Bijeli Vuk" Liahovič doživio drugi poraz u 25. borbi karijere.

Briggsova pobjeda vratila je "američki boksački ponos" jer boksači iz bivšeg SSSR-a više ne drže naslove u teškoj kategoriji u sve četiri najveće verzije. 

Ukrajinac Vladimir Kličko svjetski prvak u IBF verziji, Rus Nikolaj Valujev u WBA, a Kazahstanac Oleg Maskajev u WBC organizaciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene