Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama Hernan Medford od danas je novi izbornik kostarikanske reprezentacije, a kako ima tek 38 godine najmlađi je izbornik u povijesti te zemlje.


Medford je dobio povjerenje Kostarikanskog nogometnog saveza, a preostala tri kandidata bila su Talijani Giuseppe Dossena i Giuseppe Materazzi, te Kolumbijac Carlos Restrepo. 

Vezani članci Željko Krajan i Polona Hercog (Foto: Instagram) Hrvatski Davis Cup izbornik trenirao je samo tenisačice dok se u jednu nije fatalno zaljubio Zlatko Dalić govori o dočeku u Livnu (Foto: Dnevnik.hr) Zlatko Dalić komentirao veličanstveni doček u rodnom Livnu: "Poslali smo strašnu poruku svima"

Do svibnja je Medford bio trenerom najboljega kostarikanskog kluba Deportivo Saprisse, s kojim ima dva nacionalna naslova prvaka, osvojeni Concacaf Kup i treće mjesto sa Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu 2005.

Medford je bio prvim crnoputim nogometašem u Dinamu u koji je krajem osamdesetih došao iz Deportivo Saprisse, a karijeru je potom nastavio u španjolskom klubu Rayo Vallecano i nekolicini meksičkih klubova.

Kao reprezentativac Kostarike nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990.