Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivšem treneru Marseillea dvije godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši trener Olympica iz Marseillea Rolland Courbis jučer je osuđen na 2 godine zatvora zbog umiješanosti u financijske malverzacije pri prodaji igrača između 1997. i 1999. godine dok bio trener u tom francuskom prvoligašu.

Courbis, koji je trenutno trener francuskog drugoligaša Montpelliera, u lipnju 2006. osuđen je na 3,5 godine zatvora i 350.000 eura, no francuski Apelacioni sud mu je smanjio kaznu na dvije godine zatvora i 200.000 eura. 

Pročitajte i ovo Urušila se zgrada u Marseilleu - 2 u Marseilleu FOTO/VIDEO Stravični prizori na Uskrs: Urušila se zgrada, požar otežava potragu za živima. "Psi ne mogu izdržati vrućinu" Slika nije dostupna Zbog protoka vremena Trener osumnjičen za bludne radnje pušten na slobodu, ali ima zabranu treniranja

Kako je Courbis za vrijeme istrage u zatvoru proveo više od godinu dana, postoji mogućnost da se neće morati vratiti 'pod ključ'. Ta će odluka biti donesena naknadno, a odlučeno je i da mu neće biti oduzeti trenerska licenca.

Većinskom vlasniku kluba iz Marseillea Robertu Louis-Dreyfusu kazna je sa 3 godine uvjetne kazne i 375.000 eura smanjena na 10 mjeseci uvjetno i 200.000 eura novčane kazne. 

Osim njih dvojice, za zatvorske kazne osuđene su još tri osobe - nogometni menadžer Gilbert Sau, njegov pomoćnik Bernard Almeras te Licio d'Onofrio, bivši menadžer i sadašnji direktor belgijskog kluba Standard de Liege. 

Osuđeni su jer su iz klupski proračun oštetili za 22 milijuna eura pri prodaji 15 bivših igrača, uključujući i bivše francuske internacionalce Christopha Dugarryja i Laurenta Blanca, te bivšeg napadača Azzurra Fabrizia Ravanellija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene