Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Balaban među 50 najgorih igrača Premiershipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najuglednijih britanskih listova "The Times" je u svom izdanju na internetu objavio listu 50 najgorih igrača koji su igrali u elitnom razredu engleskog nogometa.

U skupini najgorih nalazi se i jedan hrvatski nogometaš - Boško Balaban koji je zauzeo 41. mjesto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Klagenfurtu Austrija: Munja udarila u nogometni teren i pokosila 5 igrača! Slika nije dostupna 'Porez se mora plaćati' Linić o Mamićevu neplaćanju poreza: 'Budite uvjereni - svi će plaćati porez'

"Times" je analizirao igrače koji su igrali u prvoj ligi od 1970.
godine, a listu s 50 "bisera" načinili su nakon konzultacija s
navijačima. 

Za Balabana, trenutačno napadača belgijskog Club Bruggea,
novinar Timesa je napisao kako nije postigao niti jedan pogodak u Premiershipu, niti je startao u prvoj momčadi Aston Ville.

Prvo mjesto na listi najveći promašaja zauzima Senegalac Ali Dia koji je jednu sezonu nosio dres Southamptona. Točnije odigrao je samo 52 minute nakon čega je završio u Gatesheadu. 

Drugo mjesto zauzeo je Šveđanin Tomas Brolin koji se nije uspio dokazati u Leeds Unitedu i Crystal Palaceu, a njegov transfer iz Parme u Leeds je 1995. godine iznosio čak sedam milijuna eura. Umjesto pohvala Brolin je na "otoku"
zaradio nadimak "mesna kuglica". 

Treća pozicija liste najgorih akvizicija pripala je malo poznatom braniču Gusu Caesaru, članu Arsenala koji je na koncu završio u Hong Kongu. 

Četvrti je Mađar Istvan Kozma koji se 1992. godine okušao u Liverpoolu. U dresu "Redsa" je upisao tek jedan ligaški nastup. TOP 5 zaključio je Arnold Sidebottom, igrač Manchester Uniteda početkom 70-tih.

Na listi se nalaze igrači iz 24 kluba, a najviše "letvi" igralo je u
Manchester Unitedu, čak sedmorica (William Prunier, Arnold Sidebottom, Nikola Jovanović, Eric Djemba-Djemba, Darren Ferguson, David May, Massimo Taibi). 

Pet predstavnika na listi ima Leeds United, a po četiri Southampton i Nottingham Forest.

The Times je nedavno objavio i listu 50 najboljih igrača na svijetu, a prve tri pozicije su zauzeli Kaka, Ronaldinho i Cristiano Ronaldo. 

Na toj listi nema hrvatskih predstavnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene