Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ayala završio reprezentativnu karijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan argentinske reprezentacije Roberto Ayala objavio je da više neće igrati za nacionalnu momčad.

Posljednji put Ayala je predvodio 'Gauče' u finalnoj utakmici
ovogodišnjeg Prvenstva Južne Amerike, koju je njegova momčad izgubila 0:3 od Brazila. Bio je to njegov 115. nastup u prugastoj majici reprezentacije Argentine.

Pročitajte i ovo Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..." Slika nije dostupna Najveći fan FOTO Gost u svlačionici: Kancelarka strastvena navijačica

- Razlog mojem povlačenju iz nacionalne momčadi nije ovaj poraz od Brazila. Već ranije sam odlučio okončati reprezentativnu karijeru na ovom Prvenstvu Južne Amerike. Navršio sam 34 godine i to je jedini razlog što se povlačim iz kruga reprezentativaca, izjavio je srednji branič argentinske reprezentacije, na konferenciji za novinare organiziranoj povodom njegovog potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa
španjolskim prvoligašem Zaragozom. 

- Igranje za reprezentaciju velika je obveza, koja iscrpljuje fizički i psihički. Ubuduće ću se koncentrirati samo na igranje za moj klub s kojim se nadam osvojiti neki trofej.

Ayala je u reprezentaciji Argentine debitirao u studenome 1994. na utakmici s Čileom, koju su Gauči izgubili s istim rezultatom kao i minulog viknda od Brazila.

U veljači ove godine Ayala je na prijateljskoj utakmici s Francuskom na Stade de Franceu u Parizu postao argentinski rekorder po broju odigranih utakmica za nacionalnu momčadi srušivši rekord koji je dotad držao Diego Simeone sa 106 reprezentativnih 'kapa'. 

Kao reprezentativac Argentine sudjelovao je na Svjetskim prvenstvima 1998. i 2006. a kao član olimpijske selekcije bio je osvajač zlatne kolajne na OI u Ateni 2004.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene