Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australija ne želi organizirati noćnu utrku Formule 1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori Velike nagrade Australije objavili su u ponedjeljak da neće popustiti pritisku prvog čovjeka Formule 1 Bernieju Ecclestoneu i da se trka na njihovom terenu neće voziti po noći.

- Ako vlada države Victoria ne uspije ispregovarati ekonomski sporazum za novi ugovor, neće biti utrke, izjavio je Ron Walker, predsjednik Australske Velike nagrade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Singapur: Pojačane mjere sigurnosti zbog utrke formule Slika nije dostupna Ecclestone postavio ultimatum organizatorima VN Britanije

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone je u nedjelju izjavio da ugovor Melbournea za očuvanje svoje Velike Nagrade ima slabe izglede da se zadrži nakon 2010.

On je izjavio da je jedina šansa da Melbourne sačuva svoju trku je organizacija noćne Velike nagrade Australije kako bi se poboljšala gledanost u Europi. Noćna trka organizirana je ove sezone u Singapuru.

Organizatori odbijaju organizirati noćnu trku u Australiji jer bi
postavljanje reflektora na Albert Parku, gdje se utrka održava,
predstavljalo prevelike troškove.

- Potrošiti 60 milijuna dolara (australskih, oko 37 milijuna eura) za osvjetljavanje Albert Parka nije na rasporedu. Ako je samo pitanje novca, tada će Melbourne izgubiti trku. Postoje trenuci kada ne možete dopustiti potrošnju toliko sredstava za organiziranje takvih događaja, izjavio je Ron Walker.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene