Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Atletic Bilbao dovodi strance i stavlja reklamu na dres?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dosadašnjoj 109-godišnjoj povijesti ovog baskijskog kluba nikada za njega nije zaigrao netko tko nije bio baskijske narodnosti, a također klub nikada nije dozvolio reklamiranje na svojim dresovima, pa je ova vijest poprilično šokirala javnost.

Po prvi put u povijesti kluba, skupina aspiranata na predsjedničko mjesto Athletica iz Bilbaoa izrazila je namjeru da klub počne dovoditi strane nogometaše, te da dozvole reklamiranje na prsima dresova. 

Pročitajte i ovo Strani radnik - 2 Ljudska prava Iskorištavanju stranih radnika treba stati na kraj: Novi zakon donijet će visoke kazne i crne liste Baskijska organizacija ETA (Foto: AFP) Uoči raspuštanja Baskijska organizacija ETA traži oprost od civila: "Prouzročili smo puno boli i nepopravljive štete"

No, od šest skupina koje su istaknule kandidaturu za preuzimanje vodstva kluba na skorašnjim izborima, njih pet se i dalje protivi otvaranju vrata strancima, te oglašivačima.

Skupina koja se zalaže za promjene u Athleticu naziva se "Tu nuevo Athletic" ("Vaš novi Athletic"), a u svojem priopćenju svoj prijedlog obrazlažu time što se već nekoliko sezona klub bori za ostanak u prvoj španjolskoj ligi, a kao glavni razlog navode loše financijsko stanje zbog kojega više čak niti najbolji baskijski igrači ne igraju u tom klubu.

Athletic je uz Barcelonu i madridski Real jedini klub koji nikada nije ispao iz prve španjolske lige, ali da bi osigurao ostanak i ove sezone mora u posljednjem kolu u nedjelju na svom terenu svladati Levante.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene