Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U dosadašnjoj 109-godišnjoj povijesti ovog baskijskog kluba nikada za njega nije zaigrao netko tko nije bio baskijske narodnosti, a također klub nikada nije dozvolio reklamiranje na svojim dresovima, pa je ova vijest poprilično šokirala javnost.


Po prvi put u povijesti kluba, skupina aspiranata na predsjedničko mjesto Athletica iz Bilbaoa izrazila je namjeru da klub počne dovoditi strane nogometaše, te da dozvole reklamiranje na prsima dresova. 

Vezani članci Bizarne slike Slike modela potpuno zbunjuju javnost, kupci nisu sigurni što zapravo kupuju Razočaranja (Foto: izismile.com) Nasjeli na jeftine trikove trgovaca pa odlučili educirati cijeli svijet

No, od šest skupina koje su istaknule kandidaturu za preuzimanje vodstva kluba na skorašnjim izborima, njih pet se i dalje protivi otvaranju vrata strancima, te oglašivačima.

Skupina koja se zalaže za promjene u Athleticu naziva se "Tu nuevo Athletic" ("Vaš novi Athletic"), a u svojem priopćenju svoj prijedlog obrazlažu time što se već nekoliko sezona klub bori za ostanak u prvoj španjolskoj ligi, a kao glavni razlog navode loše financijsko stanje zbog kojega više čak niti najbolji baskijski igrači ne igraju u tom klubu.

Athletic je uz Barcelonu i madridski Real jedini klub koji nikada nije ispao iz prve španjolske lige, ali da bi osigurao ostanak i ove sezone mora u posljednjem kolu u nedjelju na svom terenu svladati Levante.