Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Zagreb: U polufinalu Ančić protiv Ljubičića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u polufinale ATP turnira u Zagrebu. Ančić je u četvrtfinalu svladao Nizozemca Robina Haasea sa 6-3, 3-6, 6-3, te če u polufinalu igrati protiv Ivana Ljubičića.

Ančić i Haase odigrali su visokokvalitetan meč u kojemu je naš as pokazao da se nakon bolesti i ozljeda velikom brzinom vraća u sam svjetski vrh.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP Rosmalen: Poraz Ljubičića Slika nije dostupna ATP lista: Ljubičić, Ančić i Čilić napredovali za jedno mjesto

U prvom setu Ančić je odlučujući "break" ostvario odmah na startu i to vrlo atraktivnim poenom na samu "break-loptu". Naime, uspio je odigrati volej iako je bio na tlu i to nakon što je Haaseova lopta pogodila vrh mreže.

U drugom setu igralo se više, a prvi je do "breaka" prednosti stigao Haase povevši sa 3-1. No, Ančić je odmah vratio "break", ali zatim još jednom izgubio svoj početni udarac. 

Pri vodstvu Haasea 4-2 Nizozemac je imao 40-0 na svoj servis samo da bi Ančić stigao do prilike za novi "break", ali ju nije iskoristio.

Ključni trenutak u meču dogodio se u šestoj igri trećeg seta. Tada je Haase na "break-loptu" Ančića napravio svoju jedinu dvostruku servis pogrešku u čitavom dvoboju. Ančić je taj poklon iskoristio, zadržao svoj servis do kraja meča i osigurao novi nastup u polufinalu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene