Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Adu na probi u Manchesteru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su članovi prve momčadi u Glasgowu protiv Celtica igrali susret petog kola F skupine Lige prvaka, američka 17-godišnja nogometna zvijezda Freddy Adu odradio je prvi trening u sklopu dvotjedne probe u redovima Manchester Uniteda.

Najrazvikaniji američki nogometni talent u sljedećih 14 dana pokušat će se nametnuti stručnom stožeru "Crvenih vragova" i pokušati se izboriti za profesionalni ugovor. 

Pročitajte i ovo Travis King nova kriza između dviju zemalja VIDEO Amerikanac koji je prešao u Sjevernu Koreju je vojnik, oglasila se njegova majka: "Travis to ne bi napravio" Lav, ilustracija KRAĐA MLADUNACA? Strava u zoološkom vrtu: Muškarac se popeo u nastambu bijelog lava, rastrgan je

Adu trenira u klupskoj akademiji, a kako nema radnu dozvolu nema pravo nastupa u službenim utakmicama. Prema propisima Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Adu, koji je trenutačno član DC Uniteda, ne smije napustiti klub dok ne napuni 18 godina, a to će biti 2. srpnja 2007. godine.

"Ovo je velika prilika za Freddya i zbog toga mu nismo željeli raditi nikakve probleme," kazao je glasnogovornik DC Uniteda, Doug Hicks. 

Sezona je za DC United u Americi završena nakon što je u doigravanju ispao od New England Revolutiona pa je klupsko vodstvo odobrilo njegov odlazak u Englesku.

Frederick Koranteng Adu rođen je 1989. godine u Gani, a kada je imao osam godina obitelj se preselila u SAD nakon što su osvojili tzv. green card na lutriji. 

U dobi od 14 godina potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor, što ga čini najmlađim profesionalnim sportašem u modernoj Americi. Prije tri godine dobio je američko državljanstvo i
zasad je za reprezentaciju SAD-a odigrao jedan prijateljski susret, tako da još uvijek u Gani nisu izgubili sve nade da će zaigrati u dresu njihove reprezentacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene