Ravnatelj policije Nikola Milina (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)
Ravnatelj policije Nikola Milina (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL) Foto: Jurica Galoi?/PIXSELL

Nakon što je Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznao da je šef zagrebačkog PNUSKOK-a pijan skrivio prometnu nesreću, reagirao je Sindikat policijskih službenika.


Alan Barta, šef zagrebačkog PNUSKOK-a pijan je prije nekoliko mjeseci sletio u kanal na području Velike Gorice, otkrio je ekskluzivno Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Policija, ilustracija Vozač zaspao pa autom sletio u jarak: Ozlijeđena cijela obitelj, dvoje djece ima teške ozljede Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Četiri glavne ubojice na cestama ove godine odnijele su 131 život, a jedan od njih opasniji je no što vozači misle: ''U nekom trenu postaje i gori prekršaj od alkohola''

O svemu se oglasio i Sindikat policijskih službenika. Poslali su otvoreno pismo glavnom ravnatelju policije, Nikoli Milini.

"Ponovno iz medija doznajemo o „nestašlucima“ visokih rukovoditelja u MUP-u pa tako danas o slučaju prometne nesreće pod utjecajem alkohola voditelja zagrebačkog PNUSKOK-a", počeli su su svoje otvoreno pismo. 

Dodaju kako ih počinju brinuti dvostruki kriteriji u "toleriranju određenih neprimjerenih i nedozvoljenih ponašanja pojedinih rukovoditelja".

"Do sada smo uputili tri otvorena pisma koja se tiču Vaših dvostrukih kriterija u slučajevima razrješenja Vašeg zamjenika i načelnika PU krapinsko-zagorske te neprocesuiranja i zataškavanja slučaja načelnika PU zagrebačke na koji niti nama niti javnosti do sada niste dali nikakve odgovore, pa čak niti nakon lažnog demantija PU zagrebačke na naše otvoreno pismo Vama", kažu u sindikatu i dodaju da od toga nije prošlo ni tjedan dana.

"Ponovno u javnosti „curi“ novi „nestašluk“ sa slučajem zataškavanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola još jednog visokopozicioniranog rukovoditelja kojem se u miru i tišini i daleko od ušiju i očiju javnosti događa samo disciplinski postupak u kojem je kažnjen blaže nego mnogi „obični“ policajci za sličnu situaciju prometne nesreće pod utjecajem alkohola kada budu čak i suspendirani do okončanja disciplinskog postupka", govore u priopćenju i ravnatelja Nikolu Milinu pitaju je li Barta trebao biti smijenjen, zašto o slučaju nije obaviještena javnost, do kada "misle štititi pojedine rukovoditelje", hoće li i sam podnijeti ostavku te duguje li objašnjenje ministru i premijeru.

Otvoreno pismo potpisao je predsjednik sindikata Mario Puškarić