Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef PNUSKOK-a vozio pijan

Sindikat policijskih službenika ravnatelju policije Milini: "Opet iz medija doznajemo o 'nestašlucima' visokih rukovoditelja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznao da je šef zagrebačkog PNUSKOK-a pijan skrivio prometnu nesreću, reagirao je Sindikat policijskih službenika.

Alan Barta, šef zagrebačkog PNUSKOK-a pijan je prije nekoliko mjeseci sletio u kanal na području Velike Gorice, otkrio je ekskluzivno Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

O svemu se oglasio i Sindikat policijskih službenika. Poslali su otvoreno pismo glavnom ravnatelju policije, Nikoli Milini.

"Ponovno iz medija doznajemo o „nestašlucima“ visokih rukovoditelja u MUP-u pa tako danas o slučaju prometne nesreće pod utjecajem alkohola voditelja zagrebačkog PNUSKOK-a", počeli su su svoje otvoreno pismo. 

Dodaju kako ih počinju brinuti dvostruki kriteriji u "toleriranju određenih neprimjerenih i nedozvoljenih ponašanja pojedinih rukovoditelja".

"Do sada smo uputili tri otvorena pisma koja se tiču Vaših dvostrukih kriterija u slučajevima razrješenja Vašeg zamjenika i načelnika PU krapinsko-zagorske te neprocesuiranja i zataškavanja slučaja načelnika PU zagrebačke na koji niti nama niti javnosti do sada niste dali nikakve odgovore, pa čak niti nakon lažnog demantija PU zagrebačke na naše otvoreno pismo Vama", kažu u sindikatu i dodaju da od toga nije prošlo ni tjedan dana.

"Ponovno u javnosti „curi“ novi „nestašluk“ sa slučajem zataškavanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola još jednog visokopozicioniranog rukovoditelja kojem se u miru i tišini i daleko od ušiju i očiju javnosti događa samo disciplinski postupak u kojem je kažnjen blaže nego mnogi „obični“ policajci za sličnu situaciju prometne nesreće pod utjecajem alkohola kada budu čak i suspendirani do okončanja disciplinskog postupka", govore u priopćenju i ravnatelja Nikolu Milinu pitaju je li Barta trebao biti smijenjen, zašto o slučaju nije obaviještena javnost, do kada "misle štititi pojedine rukovoditelje", hoće li i sam podnijeti ostavku te duguje li objašnjenje ministru i premijeru.

Otvoreno pismo potpisao je predsjednik sindikata Mario Puškarić 

  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene