Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jer pčele su važne

Ribafish, Gojun i Srna postavili nove hotele za pčele

Zvonimir Srna, Domagoj Jakopović Ribafish, Jakov Gojun
Zvonimir Srna, Domagoj Jakopović Ribafish, Jakov Gojun Foto: PR
Svi već znamo koliko su pčele važne, a kako se bliži hladnije vrijeme, dolazi i ključno razdoblje za njihovo zbrinjavanje. Upravo zato na Medvedgradu su se našli Jakov Gojun i Zvonimir Srna, naši rukometni reprezentativci i igrači kluba PPD Zagreb, te Domagoj Jakopović Ribafish, profesor geografije i food bloger.

Zvonimir Srna, Domagoj Jakopović Ribafish, Jakov Gojun Zvonimir Srna, Domagoj Jakopović Ribafish, Jakov Gojun (Foto: PR)

Pročitajte i ovo Cyberbullying je sve prisutniji Pokrovitelj A1 Hrvatska Nasilje na internetu kroz oči djeteta: "Govorili su mi da sam dlakava kao King Kong i da smrdim kao kanalizacija" PR Oglas Stvarajmo #BoljiOnline: Gen Z Akademija otkriva tajne svijeta influencera i izazove internetskog svijeta

Svoje snage udružili su s A1 Hrvatska i Go2Digital te su pomogli u postavljanju deset novih hotela za pčele na Medvedgradu. Dio je ovo projekta GigaBEEtno, kojim se želi istaknuti važnost solitarnih pčela, čiju su važnost prepoznali i u Parku prirode Medvednica. „Uvijek ću pozdraviti projekte poput ovoga, kojima je cilj zaštita najbitnijih elemenata ekosustava. Do sada sam sudjelovao u svakojakim kopnenim i morskim akcijama čišćenja, ekologija je na prvome mjestu, ali ovo je prvi put da postavljam hotele za pčele. Nadam se da mi gospođe pčele neće zamjeriti što svakoga jutra pijem kavu s medom i da će se savršeno smjestiti i uživati u svemu onome što rade...“, rekao je Ribafish, dok su Gojun i Srna istaknuli kako je čuvanje raznolikosti u prirodi važna je aktivnost koja se tiče svih nas.

Zvonimir Srna, Domagoj Jakopović Ribafish, Jakov Gojun Zvonimir Srna, Domagoj Jakopović Ribafish, Jakov Gojun (Foto: PR)

Do sada su postavljena tri velika hotela na području Zagreba – ispred A1 kampusa na Žitnjaku, u dvorištu Hale te u Botaničkom vrtu PMF-a. Pored dva hotela također su postavljeni i A1 uređaji za mjerenje kvalitete zraka koje možete provjeriti na https://gigabeetno.a1.hr/.

Zvonimir Srna, Domagoj Jakopović Ribafish, Jakov Gojun Zvonimir Srna, Domagoj Jakopović Ribafish, Sanja Šašić, rukovoditeljica Odjela Centar za posjetitelje Medvedgrad, Jakov Gojun (Foto: PR)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene