I prije zatvaranja birališta Vinko Gegić Bobetko ukrao je show u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović. Govorio je o Sotonama i četnicima, ali je dan poslije izbora, zvučao mirnije.


 "Sotona, ona stvara protiv nas. Zna se, kad diže tri prsta. Kad bude 1. svibnja, oni mašu zvijezdom petokrakom protiv koje sam se ja borio", vikao je jučer, i sat vremena prije zatvaranja birališta Vinko Gegić Bobetko u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović

Vezani članci Gabrijela Kišiček i Vjekoslav Đaić ''Grabar-Kitarović održala pravi državnički, damski govor, konačno je opuštena'', evo i kako bi mogao izgledati inauguracijski govor Otvaranje kutija nakon izbora Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi

"Ja sam Hrvat katolik. Došao sam iz Beograda da branim svoju Hrvatsku. Dok sam volio Srbiju, živio sam u Beogradu. Onog trenutka kad je Srbija napala moju zemlju, rekao sam - doviđenja. Prvi dan sam pristupio Hrvatskoj vojsci, ne stidim se toga, radostan sam", govorio je Gegić, ne odgovorivši na pitanje novinara odakle je. 

Na njegovoj Facebook stranici piše da živi u mjestu Veliki Bastaji u općini Đulovac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Javio nam se na telefon. Dan poslije izbora, vatreni govor zamijenio je trezvenijim pristupom. Već na Facebooku, na kojem je prvo objavio snimku iz stožera u kojoj podršku daje Grabar-Kitarović, čestitao je Zoranu Milanoviću na pobjedi. Dodao je i kako je ljudski čestitati. Na pitanje kako se danas osjeća, kratko je poručio da je dobro. 

"Sve je u redu", poručio je rezervirano. Nije nam htio otkriti ni je li razočaran rezultatima izbora, s obzirom na to da je predviđao kako će Grabar-Kitarović osvojiti 80 posto glasova. Danas nam je rekao kako mu je žao što je dan prije burno regirao i prozivao Zorana Milanovića. Nakon toga više nije želio razgovarati. 

Iako je kasnije nestao iz stožera, Vinko Gegić tvrdio je da ga nisu izbacili. Novinarima je rekao kako nije pio jer piti ne smije. Ali je, kaže, popio tablete.