Stjepan Mesić
Stjepan Mesić Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je u nedjelju da je pobjeda Zorana Milanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora bila očekivana, ponajviše zbog toga što građani žele promjenu.


Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike HRvatske, rekao je da je Milanovićeva pobjeda na predsjedničkim izbora bila očekivana.

"Mislim da se to moglo očekivati, jer ljudi žele promjene, aktualna predsjednica estradizirala je svoju funkciju do karikaturalnosti, i nije se moglo očekivati da ona ponovi mandat. Na sučeljavanjima je koristila neprovjerene podatke, čak i lažne, na tome se ne mogu dobiti izbori", poručio je Mesić.

Kolinda Grabar-Kitarović održala govor nakon gubitka izbora Gubitnica Grabar-Kitarović održala govor: "Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović će biti predsjednik. Ja ostajem u Hrvatskoj"

Od novoizrabranog predsjednika očekuje da će na Pantovčaku biti vrlo učinkovit. "Očekujem da je izvukao poruke iz svog dosadašnjeg rada, da je on danas čvrst, educiran političar, na kraju je postao i državnik, dobro mu je došla funkcija premijera, s te funkcije na ovu može biti vrlo učinkovit", ustvrdio je Mesić.

Dodao je kako smatra da će Milanović imati političke mudrosti rješavati sporove s našim susjedima, poput arbitražnog spora sa Slovenijom. "Očekujem da će se sa Slovenijom moći lakše rješavati problemi", rekao je. (Hina)