Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković zadovoljan

HDZ dogovorio taktiku za drugi krug: "Razlika između predsjedničinih prednosti i Milanovićevih propusta je nešto što građani u slijedeća dva tjedna trebaju vidjeti"

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u središnjici stranke skupio je vodstvo HDZ-a kako bi razradili strategiju za drugi krug. Dogovorena je i strategija za drugi krug predsjedničkih izbora.

Dan nakon prvog kruga predsjedničkih izbora u kojem je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović ostala iza Zorana Milanovića, sastalo se vodstvo HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Šef HDZ-a Andrej Plenković je po završetku sastanka vodstva stranke ponovno izrazio zadovoljstvo ulaskom Kolinde Grabar-Kitarović u drugi krug predsjedničkih izbora.

"Mi ćemo joj dati potporu od strane svih aktera i svih razina koje sudjeluju u ovoj kampanji", rekao je Plenković.

Naglasio je da je u drugom krugu dobro da građani vide što je aktuialna predsjednica učinila u proteklih pet godina.

"To je predsjednica koja je pridonijela međunarodnom ugledu Hrvatske, radila je na regionalnom razvoju, decentralizaciji, na inicijativama za demografsku revitalizaciju, pridonijela je jačanju sigurnosnog sustava u svakom pogledu i vodila računa o nacionalnim interesima, domovinskoj sigurnosti... i smatram da je dobro da birači ne zaborave da je protukandidat s lijeve strane imao prigodu napraviti dok je bio premijer, a nije napravio i zbog toga nije dobio povjerenje u konačnici i to dvaput", rekao je Plenković.

"Razlika između njezinih prednosti i njegovih propusta je nešto što građani u slijedeća dva tjedna trebaju vidjeti", dodao je Plenković.

Na pitanje gdje vidi potencijalne nove glasove za Grabar-Kitarović, Plenković kaže da je ona uključiva i da je predsjednica svih građana, dok Milanović to tek glumi od jučer navečer.

"Vjerujem u razboritost i mudrost hrvatskih birača. Ona ima postignuća i spremna je sli8jedećih pet godina raditi u hrvatskom interesu", poručio je Plenković.

Za Milanovića je rekao da je nevjerodostojan jer je zagovarao da se predsjednik više ne bira izravno.

Na kraju je Plenković potvrdio da je Kolinda Grabar-Kitarović spremna za sučeljavanje.

U HDZ-u ne vide rezultat prvog kruga kao poraz

Prije ulaska u središnjicu stranke HDZ-ovci su govorili kako vjeruju u pobjedu Grabar-Kitarović u drugom krugu. Na pitanje kakvu strategiju planiraju za drugi krug, Gordan Jandroković rekao je da će o tome razgovarati na stranačkim tijelima. 

"Već sad krećemo u pripreme i realizaciju kampanje za drugi izborni krug. Gledamo s dosta optimizma ono što je pred nama. To će biti neizvjesna i tvrda politička utkamica, ali vjerujemo da naša kandidatkinja ima vrlo dobre izglede za uspjeh", kazao je Jandroković. 

Ne misli da je ovo poraz HDZ-a. Kaže da je puno birača na glasalo za desnu opciju. 

"Gotovo 52 posto kandidata otišlo je na desne kandidate. To je, ja mislim, od vremena Franje Tuđmana najboji rezultat te opcije", kazao je i dodao da vjeruje da će uspjeti privući Škorine glasače. 

Puno rječitiji nije bio ni Branko Bačić.   

"Na nama je promovirati politiku za koju se zalaže HDZ. Sinoć je predsjednica rekla kako je razmjela i poruku koju su birači desnog političkog spektra poslali glasovanjem za gospodina Škoru. Na tome ćemo danas raditi i nastojati privući što veći broj glasača u drugom krugu", kazao je Bačić 

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković tek se kratko zaustavio pred novinarima. 

"Idemo se malo sastati da vidimo kako naći formulu za pobijediti u drugom krugu", kazao je i u ušao u zgradu na Trgu žrtava fašizma. 

Milijan Brkić je rekao da će na satanku dogovoriti strategiju. Reporter Nove TV Andrija Jarak koji prati sastanak javlja kako bi upravo Brkić kao glavni operativac na terenu mogao mobilizirati članstvo i pokušati se približiti desnom biračkom tijelu koje bi moglo bit prevaga.

Do drugog kruga neće biti vremena za obilazak zemlje pa bi Grabar-Kitarović mogla više koristiti medije. Kako se doznaje, mogl abi se pojaviti i na bare jednom sučeljavanju kako bi se obratila Škorinim glasačima. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene