Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od ponoći izborna šutnja

Državno izborno povjerenstvo ima aplikaciju putem koje ćete moći pratiti rezultate izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petak je posljednji dan službene promidžbe za predsjedničke izbore u Hrvatskoj, na kojima će u nedjelju tri milijuna 855 tisuća hrvatskih birača odlučivati tko će od 11 kandidata biti na čelu države idućih pet godina, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ili netko od njezinih 10 ''izazivača''.

Izborna promidžba, koja je službeno trajala 15-ak dana, neslužbeno od ljeta, završava u ponoć i tada počinje izborna šutnja uoči predsjedničkih izbora koja će biti na snazi do nedjelje u 19 sati, odnosno do zatvaranja birališta.

Pročitajte i ovo Prazan stožer Kolinde Grabar-Kitarović Nakon objave rezultata U jednom veselje, pjesme i torta, u drugom razočarana lica: Donosimo veliku fotogaleriju iz stožera Arsen Bauk - 2 ''Ja bih bio sretan'' Hoće li Milanović vratiti Titovu bistu na Pantovčak? ''Nije smetala Tuđmanu, Mesiću ni Josipoviću...''

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je kandidate, njihove predlagatelje, medije i medijske nakladnike te druge fizičke i pravne osobe da poštuju izbornu šutnju, unatoč činjenici da za njezino kršenje zakon ne predviđa nikakve kazne.

Posljednji dan za promidžbu 11 kandidata za predsjednika države provest će na različite načine: završnim skupovima, druženjima s građanima, a sve s ciljem kako bi ih uvjerili da u nedjelju na biralištima trebaju zaokružiti baš njihovo ime.

Uz već spomenutu aktualnu predsjednicu Grabar Kitarović (HDZ), kandidati za predsjednika države su: Nedjeljko Babić (HSSČKŠ), Anto Đapić (DESNO), nezavisni Dario Juričan i Mislav Kolakušić, kandidat HSLS-a Dejan Kovač, Zoran Milanović (SDP), nezavisna Dalija Orešković, Katarina Peović (RF), Ivan Pernar (SIP) te nezavisni Miroslav Škoro.

DIP je uoči nedjeljnih izbora predstavio i mobilne aplikacije za uvid u rezultate glasanja te za biračke odbore, koje se mogu preuzeti na Google Playu i AppStoreu. Jedna je namijenjena isključivo članovima biračkih odbora, a druga, nazvana mIzbori, namijenjena je javnosti za uvid u rezultate glasanja.

Tijek predsjedničkih izbora, kao i rezultate glasanja, moći ćete uživo pratiti i na portalu DNEVNIK.hr. (M.R./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene