Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaključen popis birača

Ministarstvo objavilo ukupan broj ljudi s pravom glasa na izborima, evo koliko ih ima pravo glasa u Hrvatskoj i izvan nje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo uprave objavilo je ukupan broj birača s pravom glasa na nadolazećim predsjedničkim izborima.

Ukupan broj birača s pravom glasa na nadolazećim predsjedničkim izborima iznosi 3.854.747, objavilo je Ministarstvo uprave. Od tog je broja 3.677.904 birača s prebivalištem u Republici Hrvatskoj po općinama i gradovima, a među njima ihe je 11.704 je prethodno registrirano.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Kako pravilno glasati: Znate li što je preferencijalno glasanje? Hrvatska - izborne jedinice karta MALA ŠKOLA IZBORA Znate li kojoj izbornoj jedinici pripadate?

Bez prebivališta u Hrvatskoj je aktivno registrirano 176.843 onih koji imaju pravo glasati na izborima za predsjednika Republike.

Najveći je broj registriranih birača u Bosni i Hercgovini, njih 92.663, a najviše ih broji Mostar - 11.704. U Srbiji ih je registrirano 29.592, a u Njemačkoj više od 29.000.

Prvi krug predsjedničkih izbora održat će se u nedjelju 22. prosinca 2019. godine. Ako nijedan kandidat ne osvoji natpolovičnu većinu u prvom krugu utrke za predsjednika Republike Hrvatske, na birališta ćemo ponovno početkom iduće godine – 5. siječnja 2020. Birališta će se na izborne dane u Hrvatskoj otvoriti u 7 ujutro te zatvoriti u 19 sati. U tom trenutku bit će poznato koji kandidat ima prednost prema izlaznim anketama

Na glasačkim će se listićima moći birati između 11 predsjedničkih kandidata je: Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića, Miroslava Škore, Mislava Kolakušića, Ivana Pernara, Dejana Kovača, Dalija Orešković, Darija Juričana, Nedjeljka Babića, Ante Đapića i Katarine Peović. 

Gdje pratiti izbore?

Predsjedničke kandidate iskusni reporteri Nove TV prate tijekom cijele kampanje, a na sam dan izbora 22. prosinca emitirat će se i poseban izborni program.

Kampanju aktivno prati i portal DNEVNIK.hr, u čijoj se posebnoj rubrici ''Predsjednički izbori'' nalaze sve relevantne informacije o predsjedničkim kandidatima, njihovim kampanjama te izborima općenito. Informacije o izborima pratite i na društvenim mrežama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene