Obavijesti Video Pretražite Navigacija
moli tuđmana za oprost

"Neka najgori pobijedi": Juričan najavio da će pomilovati Sanadera, Kutlu i Mamića da spase ekonomiju

Predsjednički kandidat Dario Juričan, koji se predstavlja kao Milan Bandić, poručio je u utorak da će ako bude izabran za predsjednika pomilovati Ivu Sanadera, Miroslava Kutlu i Zdravka Mamića kako bi "spasili hrvatsku ekonomiju".

"Osim što ću pomilovati Ivu Sanadera, pomilovat ću i Miroslava Kutlu i Zdravka Mamića, to je najmanje što mogu učiniti za te hrvatske domoljube, da dođu i spase hrvatsku ekonomiju, jer Hrvatskoj sada trebaju ti razboriti i racionalni domoljubi", rekao je Dario Juričan.

Pročitajte i ovo Kandidati na predsjedničkim izborima Glasanje u dijaspori Ovaj kandidat prvi je u Rumunjskoj! Pokorio i Indoneziju Dario Juričan Nakon izlaznih anketa Juričan najavio daljnje planove i zahvalio glasačima: "Kriminalci, hvala! Uzet ću Zagrebački holding!"

Nakon što je zapalio svijeću i pomolio se za Franju Tuđmana, objasnio je da konferenciju za novinare održava ispred Gastro Globusa jer je to 90-ih godina "bila strateška točka HDZ-a, gdje je djelovao jedan od njezinih osnivača Miroslav Kutle, a Franjo Tuđman ulazio je na stražnja vrata", i jer se ondje prikupljao prvi novac za HDZ.

"Kutle je nakon 2000. godine završio u zatvoru, iste godine je otišao na službeni put u BiH, HDZ ga je zaboravio, ali ja nisam", poručio je Juričan.

Danas ovdje i dalje dolaze članovi HDZ-a, a na tom je mjestu i Kolinda Grabar-Kitarović održala predizborni govor, dodao je.

"Došao sam se danas ovdje pomoliti i zamoliti Franju Tuđmana za oprost. Mi smo danas ovdje zato što se u ovom trenutku Tuđman okreće u grobu, zato što Milan Bandić želi srušiti Velesajam i ovu povijesnu zgradu za HDZ, ovu državu i korupciju", kazao je Juričan.

Na povijesnoj kolijevci HDZ-a Bandić želi graditi Manhattan

Tuđman "kao utemeljitelj korupcije u Hrvata, ovo nije zaslužio", rekao je Juričan i zamolio pokojnog predsjednika da im "oprosti jer ne znaju što čine".

Ovo je povijesna kolijevka HDZ-a koju Milan Bandić želi srušiti, ustvrdio je Juričan misleći na prostor Velesajma na kojem zagrebački gradonačelnik planira izgraditi tzv. zagrebački Manhattan.

"Ovo je gradio Holjevac, kojemu Bandić redovito hodočasti na rođendan na njegov spomenik, a on će ovo sve poravnati i srušiti i napraviti zajedno sa svojim 'pajdama' Manhattan. A onaj koji će mu u tome pomoći, to je najžalosnije, je HDZ! HDZ i Milan Bandić zajedno će srušiti ovo povijesno i mitsko mjesto, gdje su HDZ-ovci dolazili na 'žderačine' kod Kutle, stvarajući HDZ", rekao je.

Na pitanje koliki postotak glasova očekuje na izborima, Juričan je odgovorio kako očekuje pobjedu u prvome krugu te poručio: "Neka najgori pobijedi."

Ako ne pobijedi i ne prođe u drugi krug, naglasio je kako će svojim biračima savjetovati da "dodaju trećeg, a to je Milan Bandić".

"Da pojasnim, Milan Bandić drži većinu u Saboru, drži Grad Zagreb, a Zagreb je administrativno, logističko i gospodarsko središte Hrvatske, kao takvo drži 60 posto ove zemlje, ja sam odabrao najboljeg i najjačeg kandidata s kojim se 'fajtam'", poručio je Juričan.

Na pitanje što misli kome oduzima glasove svojom kandidaturom, kazao je kako ih "ne oduzima, već dodaje". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene