Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) - 1
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) - 1 Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srbijanski predsjednik je ranije najavio da će kao "pristojan čovjek" čestitati novoizabranom hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću kad budu objavljeni službeni rezultati.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je u ponedjeljak čestitku izabranom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, priopćeno je iz Vučićeva ureda.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović Plenkoviću: "Tko kaže da se on i ja ni u čemu ne slažemo? I mi divljaci znamo pratiti gradivo" Milanović na Mirogoju zapalio svijeću povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom Milanović o zabrani rada nedjeljom: "To je predizborna finta, ništa se neće promijeniti. Ljudi rade do iznemoglosti"

"Gospodine Milanoviću, čestitam Vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske. Aleksandar Vučić", navodi se u čestitki predsjednika Srbije.

Vučić je ranije u ponedjeljak, na upit novinara da prokomentira "uvrede" koje su mu upućene tijekom kampanje na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, najavio da će telegram tog sadržaja poslati u Zagreb i "kao pristojan čovjek", čestitati novoizabranom predsjedniku Hrvatske kad rezultati predsjedničkih izbora budu službeno priopćeni.

"Kao pristojan čovjek razumije se da ću poslati čestitku Milanoviću, kada budu objavljeni službeni rezultati", rekao je Vučić novinarima, nakon što je u Beogradu priredio božićni prijem za sedamnaestero djece iz Vukovara, Borova Sela, Islama Grčkog, Kašića, Ervenika, Uzdolja, Zagorja, Krnjaka, Knina i Kistanja, kojima je uručio poklon pakete.

Srbijanski predsjednik izjavio je ranije u ponedjeljak kako nije zabrinut da će izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović blokirati put Srbije prema EU-u i da je gospodarski rast Srbije najbolji odgovor na Milanovićeve uvrede iz predizborne kampanje.

Milanović, koji je u nedjelju izabran za novog predsjednika Hrvatske, rekao je da ne bi blokirao put Srbije u EU, „osim ako nam ne daju toliko razloga da nemamo drugog zbora”.

Za Vučića, suradnika bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, rekao je da je "ratni kabadahija" koji je lokalne hrvatske Srbe huškao na rat pobunu protiv hrvatskih vlasti 90-tih godina.

"Svakojakih sam se čuda naslušao. Slegnete ramenima i pustite te velikane da svoj posao rade i gurate svoju zemlju naprijed“, rekao je Vučić novinarima.

"Hrvatska neka radi svoj posao, blokirali nas ili ne mi ćemo rasti dvostruko brže od njih i napredovat ćemo brže... a njima želimo sve najbolje i želimo dobre odnose s njima“, dodao je. (Hina)