Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnituda 3,2 po Richteru

Umjeren potres zatresao Dalmaciju: "Glasna tutnjava 5 sekundi pa kratko i snažno podrhtavanje. Djeca su se uplašila"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak ujutro, malo prije 6 sati, zabilježen je umjeren potres kod Drniša.

Umjereni potres kod Drniša zabilježili su naši seizmografi.Potres se osjetio na širem području

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

"Jutros, 8. travnja 2021. godine u 5 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Peručkog jezera, 22 km istočno od Drniša. Magnituda potresa iznosila je 3,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice", priopćeno je iz Seizmografske službe.

"Bome se treslo i tutnjalo", "Glasna tutnjava koja je trajala 5 sekundi pa kratko i snažno podrhtavanje. Djeca su se uplašila", "Bio sam u krevet i samo me odjednom zatreslo", "Prvo zvuk kao da je nešto puklo, onda se počelo tresti", "Zagrmilo glasno, ali jako kratko. Instantno buđenje", napisali su neki od građana na EMSC-u.   

 Trese se i u središnjoj Hrvatskoj

Potres magnitude 1,8 prema Richteru osjetio se oko 10:25 sati, 26 kilometara istočno od Karlovca na dubini od jednog kilometra. To je sedmi potres u proteklih 55 sati na našem području.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene