Potres kod Drniša
Potres kod Drniša Foto: Screenshot/EMSC

U četvrtak ujutro, malo prije 6 sati, zabilježen je umjeren potres kod Drniša.


Umjereni potres kod Drniša zabilježili su naši seizmografi.Potres se osjetio na širem području

Vezani članci Nevenka Šušković Kako ide obnova nakon zagrebačkog potresa? "Čekamo i zovemo, na telefonu smo stalno i pitamo. Hodamo po institucijama. Nitko nema odgovora" Ines Ivančić, rukovoditeljica Seizmološke službe PMF-a Voditeljica Seizmološke službe objasnila zašto se mnogim Zagrepčanima jučerašnji potres činio jačim nego što je bio

"Jutros, 8. travnja 2021. godine u 5 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Peručkog jezera, 22 km istočno od Drniša. Magnituda potresa iznosila je 3,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice", priopćeno je iz Seizmografske službe.

"Bome se treslo i tutnjalo", "Glasna tutnjava koja je trajala 5 sekundi pa kratko i snažno podrhtavanje. Djeca su se uplašila", "Bio sam u krevet i samo me odjednom zatreslo", "Prvo zvuk kao da je nešto puklo, onda se počelo tresti", "Zagrmilo glasno, ali jako kratko. Instantno buđenje", napisali su neki od građana na EMSC-u.   

 Trese se i u središnjoj Hrvatskoj

Potres magnitude 1,8 prema Richteru osjetio se oko 10:25 sati, 26 kilometara istočno od Karlovca na dubini od jednog kilometra. To je sedmi potres u proteklih 55 sati na našem području.