Potres kod Drniša
Potres kod Drniša Foto: Screenshot/EMSC

U četvrtak ujutro, malo prije 6 sati, zabilježen je umjeren potres kod Drniša.


Umjereni potres kod Drniša zabilježili su naši seizmografi.Potres se osjetio na širem području

Vezani članci Damir Vanđelić Fond objavio koliko je dosad utrošio na sanaciju potresa, zaprimljeno samo devet odluka o obnovi: ''Proces je kompleksan'' Krešmir Kuk, seizmolog Nakon jutrošnjeg potresa seizmolog pojašnjava: "Ovo epicentralno područje se aktiviralo krajem prošlog mjeseca"

"Jutros, 8. travnja 2021. godine u 5 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Peručkog jezera, 22 km istočno od Drniša. Magnituda potresa iznosila je 3,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice", priopćeno je iz Seizmografske službe.

"Bome se treslo i tutnjalo", "Glasna tutnjava koja je trajala 5 sekundi pa kratko i snažno podrhtavanje. Djeca su se uplašila", "Bio sam u krevet i samo me odjednom zatreslo", "Prvo zvuk kao da je nešto puklo, onda se počelo tresti", "Zagrmilo glasno, ali jako kratko. Instantno buđenje", napisali su neki od građana na EMSC-u.   

 Trese se i u središnjoj Hrvatskoj

Potres magnitude 1,8 prema Richteru osjetio se oko 10:25 sati, 26 kilometara istočno od Karlovca na dubini od jednog kilometra. To je sedmi potres u proteklih 55 sati na našem području.