Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE VIDEO

Snažan potres pogodio Japan, objavljene šokantne snimke. Prvi valovi tsunamija stigli do obale: "Mogao sam osjetiti kako se tlo pomiče"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 7,2 po Richteru pogodio je sjeverni Japan. Osjetio se i u glavnom gradu te zemlje. Prvi valovi tsunamija već su stigli do obale.

Potres magnitude 7,2 po Richteru pogodio je područje uz istočnu obalu otoka Honshu u Japanu u 18:09 po lokalnom vremenu. Epicentar potresa bio je 58 kilometara sjeveroistočno od grada Sendai na dubini od 70 kilometara.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

Tohoku Electric Power isključila je nuklearnu elektranu Onagawa zbog potresa. Tokio Electric Power Company provjerava stanje nuklearke u Fukushimi koja je imala velika oštećenja u potresu prije deset godina, 11. ožujka 2011.

Stotine kućanstava ostalo je bez struje.

"Sporo i dugo podrhtavanje"

"Vrlo sporo i dugo podrhtavanje", "Snažno podrhtavanje duže od 40 sekundi. Tokio", "Moja sobna vrata stvarala su čudan zvuk, obješena odjeća je plesala, mogao sam osjetiti kako se tlo pomiče, trajalo je dvadesetak sekundi", "Sve se treslo i njihalo", neka su od iskustava koja su napisali stanovnici pogođenog područja na EMSC-u.

Prvi valovi tsunamija već stigli do obale

Javna televizija NHK objavila je da su prvi valovi tsunamija visine od jednog metra već došli do obale, a zasad nema dojava o žrtvama ili materijalnoj šteti. Potres je zatresao zgrade i u glavnom gradu Tokiju.

Epicentar potresa koji je zatresao čitavo područje sjeveroistoka Japana nalazio se u podmorju nedaleko od obale Miyagija, objavila je japanska meteorološka agencija.

Riječ je o približno istom području koje je 2011. pogodio katastrofalni potres, te tsunami u kojemu je oštećena nuklearna elektrana u Fukushimi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene