Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAMEN PAO NA AUTOMOBIL

VELIKA GALERIJA Potres oštetio osnovnu školu, s brojnih kuća u Vrpolju popadala žbuka sa stropova

Šteta nakon potresa u Vrpolju
Šteta nakon potresa u Vrpolju DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Oštećena škola u Vrpolju - 2 Oštećena škola u Vrpolju - 2 Foto: DNEVNIK.hr Oštećena škola u Vrpolju - 1 Oštećena škola u Vrpolju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Oštećena škola u Vrpolju - 3 Oštećena škola u Vrpolju - 3 Foto: DNEVNIK.hr Oštećene kuće u Vrpolju nakon potresa - 1 Oštećene kuće u Vrpolju nakon potresa - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Oštećene kuće u Vrpolju nakon potresa - 2 Galerija 1/6 >>
Osnovna škola Vrpolje oštećena je u potresu koji je u utorak rano ujutro pogodio šibensko područje.

Snažan potres koji je u utorak ujutro pogodio područje Šibenika oštetio je osnovnu školu u Vrpolju.

Školu su obišli gradonačelnik Šibenika Željko Burić, statičar i načelnik Stožera civilne zaštite Darko Dukić.

Nastava će se u ovoj školi do kraja školske godine održavati online, a projekt obnove zgrade već je gotov jer je ionako planirana rekonstrukcija i energetska obnova, javlja reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Statičari bi oko podneva trebali obići školu i procijeniti ima li ozbiljnijih oštećenja, a na fotografijama se vidi da su se odlomili dijelovi stropa. Riječ je o školi starije gradnje s drvenim stropovima.

Prostor škole očišćen je prije početka nastave koja se održava redovno. Iz Uprave škole poručili su da su učenici prošli obuku o postupcima nakon potresa.

Štetu su pretrpile i brojne kuće na području Vrpolja. Otpali su dijelovi žbuke sa stropa, no nitko nije ozlijeđen. Stanovnici kažu da su sami već i raščistili ostatke prašine i žbuke.

Šteta nakon potresa u Vrpolju Oštećene kuće u Vrpolju nakon potresa - 1 Foto: DNEVNIK.hr   

Šteta nakon potresa u Vrpolju Oštećene kuće u Vrpolju nakon potresa - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epicentar kod Šibenika Dalmacija se i dalje trese, zabilježeno desetak podrhtavanja! Može li biti i jačih potresa? Seizmologinja: "Ne možemo isključiti da takva opcija postoji"

Nakon potresa nisu prijavljene značajnije štete. Županijski centar 112 zaprimio je pozive zabrinutih građana, a jednom je muškarcu u Vrpolju kamen pao na automobil, dok je drugi na cesti naletio na odlomljeni dio stijene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene