Potres južno od Zagreba
Potres južno od Zagreba Foto: screenshot EMSC

Potres jačine 2,2 stupnja po Richteru pogodio je u utorak kasno navečer područje južno od Zagreba, objavio je EMSC. Nešto ranije zabilježili su i potres magnitude 1,9 s epicentrom kod Topuskog.


U utorak oko 23 sata područje južno od Zagreba pogodio je potres magnitude 2,2 po Richteru, objavio je Euromediteranski seizmološki centar.

Vezani članci Potres kod Banja Luke Potres jačine 2,4 po Richteru zabilježen kod Banja Luke: "Dobro se zatreslo" Potres u Jadranskom moru Novi potresi zabilježeni u Jadranskom moru: U samo nekoliko minuta tlo se zatreslo dvaput

Epicentar je bio 31 kilometar jugoistočno od Zagreba, odnosno 19 kilometara južno od Velike Gorice, i bio je dosta plitko, na 2 kilometra dubine. U jednom od svjedočanstava na stranici EMSC-a, poslanog iz mjesta Kravarsko, navedeno je da su osjetili dva potresa, ali zasad ne postoji službena potvrda o tome.

"Odvratan zvuk, dvaput je streslo u nekih 5 sekundi razmaka", "Kuća je zadrhtala dva puta u razmaku od minute", "Tutnjava i vibracija", "Čula se dobra eksplozija i lagana trešnja i škripa ormara", "Dvaput zaredom s možda nekih 30 sekundi razlike udar, kao propadanje kuće", neka su od svjedočanstava.

Centar je objavio da je to bio četvrti potres koji se na tom području osjetio u posljednjih 59 sati. Nešto ranije, oko 22:30, zabilježili su i potres magnitude 1,9 s epicentrom kod Topuskog.