Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JAČINE 2,2 PO RICHTERU

Potres pogodio područje južno od Zagreba: "Kuća je zadrhtala dva puta u razmaku od minute"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jačine 2,2 stupnja po Richteru pogodio je u utorak kasno navečer područje južno od Zagreba, objavio je EMSC. Nešto ranije zabilježili su i potres magnitude 1,9 s epicentrom kod Topuskog.

U utorak oko 23 sata područje južno od Zagreba pogodio je potres magnitude 2,2 po Richteru, objavio je Euromediteranski seizmološki centar.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

Epicentar je bio 31 kilometar jugoistočno od Zagreba, odnosno 19 kilometara južno od Velike Gorice, i bio je dosta plitko, na 2 kilometra dubine. U jednom od svjedočanstava na stranici EMSC-a, poslanog iz mjesta Kravarsko, navedeno je da su osjetili dva potresa, ali zasad ne postoji službena potvrda o tome.

"Odvratan zvuk, dvaput je streslo u nekih 5 sekundi razmaka", "Kuća je zadrhtala dva puta u razmaku od minute", "Tutnjava i vibracija", "Čula se dobra eksplozija i lagana trešnja i škripa ormara", "Dvaput zaredom s možda nekih 30 sekundi razlike udar, kao propadanje kuće", neka su od svjedočanstava.

Centar je objavio da je to bio četvrti potres koji se na tom području osjetio u posljednjih 59 sati. Nešto ranije, oko 22:30, zabilježili su i potres magnitude 1,9 s epicentrom kod Topuskog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene