Potres kod Gline
Potres kod Gline Foto: Screenshot

Područje Banovine oko 14:20 zatresao je još jedan potres jačine 3,1 po Richteru. Uz njega, u kratkom vremenu dogodila su se i tri slabija.


Epicentar je bio 17 kilometara jugozapadno od Petrinje na dubini od 10 kilometra, objavljeno je na stranici EMSC.

Vezani članci Hoće li nova vlast riješiti probleme razrušene Banovine? Pet kilometara od Gline još uvijek žive bez vode: "Ne mogu oprati svoje dijete, kako da mu objasnim da nemamo vode..." Potres na Banovini Tlo opet podrhtavalo na Banovini: Nedaleko od Petrinje zabilježen novi potres

Uznemireni građani na spomenutoj stranici napisali su svoje dojmove, a neki se pitaju do kad će ova podrhtavanja trajati.

"Dobri Bože do kada ovako?", "Evo ga opet. Bože pomozi nam", neki su od komentara dok drugi pišu kako je potres kratko trajao, ali je bio jak.

Seizmološka služba objavila je precizno: između 16:18 i 16:28 na tom su se području dogodila čak četiri potresa. Magnituda im je bila redom: 1,9, 3,1, 1,8, i 1,2. 

Jutros je jak potres magnitude 4,7 pogodio područje Šibenika i okolice. Zbog pregleda pruge bio je zatvoren željeznički promet na dionicama Knin – Split i Knin – Šibenik. Više o tome čitajte OVDJE