Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Skoro nas je ubilo"

Hrvati se javili iz Maroka: "Nemaš se gdje skloniti, trajalo je puno dulje nego u Zagrebu"

Potres u Maroku
Potres u Maroku Foto: Afp
Nakon razornog potresa magnitude 6,8 u Maroku u kojem je poginulo najmanje 820 ljudi javili su se Hrvati iz Marakeša.

U razornom potresu magnitude 6,8 koji je pogodio Maroko poginulo je najmanje 820 ljudi, a broj žrtava konstantno raste. Među onima koji su osjetili potres ima i Hrvata.

Supružnici Drago i Sonja Palestrina Mazić vode mali obiteljski hotel, a u trenutku potresa nalazili su se u Marakešu. Neozlijeđeni su i trenutno se nalaze na sigurnom.

Pročitajte i ovo Nesigurna cesta na Žitnjaku - 1 neispravne kočnice Cesta na kojoj je poginula djevojčica godinama predstavlja opasnost: "Doživjela sam prometnu prije osam mjeseci. Božja volja je da sad s vama razgovaram"

"Ja sam jedan potres doživjela u Sloveniji, drugi u Zagrebu, ovaj je bio najjači. Moj muž je zaspao, krenula sam ga buditi. Bilo je kao da ćemo poletjeti", rekla je za Sonja za HTV.

"U Zagrebu smo u novoj zgradi i nekako je skroz drugačiji osjećaj nego ovdje gdje je sve staro. Bilo je baš iznenada", dodao je Drago.

"Nemaš se gdje skloniti, a trajalo je puno dulje nego u Zagrebu", ispričala je Sonja.

U potresu dimnjak se srušio na njihovu kuću, no na sreću uspjeli su proći neozlijeđeno. "Pao je s desetak metara, skoro nas je ubilo", poručio je Drago.

Kako navode, najveći problem je da se u slučaju potresa građani nemaju gdje skloniti.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović Druga kazna u dva dana Srpski glumac nikako da nauči lekciju: Uzrokovao je incident, platio 500 eura, na Instagramu se "pozdravio" sa Splitom, pa napravio još jedan gaf

"Imate uske slijepe ulice, u slučaju potresa nemate trg ili neku drugu površinu gdje možete otići. Kao što je uobičajeno kada se dogodi neko izvanredno stanje u Hrvatskoj, Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama obavijestio je i upozorio sve hrvatske građane koji su se zatekli u Maroku u vrijeme potresa", istaknuo je Drago.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene