Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pitaju građane što žele

Štromar: "HNS-u je cilj sudjelovati u vlasti, koalirat ćemo s onim tko prihvati najviše iz našeg programa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a kaže da se njihov program fokusira na nastavak digitalizacije, reforme obrazovanja i znanosti, rješavanja stambenog pitanja mladih i gospodarstvo.

Predsjednik HNS-a Predrag Štromar istaknuo je u srijedu da je HNS-u cilj sudjelovati u vlasti jer se samo tako mogu mijenjati stvari, a nakon izbora namjerava koalirati s onim tko prihvati najviše iz njihovog programa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvali i druge da učine isto HNS otkazao sve predizborne skupove, Štromar: "Politika ne smije biti ispred zdravlja ljudi" Slika nije dostupna 14 imena HNS u Varaždinu predstavio kandidate treće izborne jedinice, Štomar uvjeren da dobivaju tri mandata

"Cilj nam je sudjelovati u vlasti i Vladi, jer se samo tako mogu mijenjati stvari. Nije cilj sjediti u Saboru, primati plaću i raditi cirkus", kazao je novoizabrani predsjednik HNS-a na predstavljanju novog vodstva stranke i programskih smjernica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata uoči parlamentarnih izbora.

Najavio je kako će HNS program objaviti uskoro, ali će ga dovršiti s građanima, na način da će u sljedećih 40 dana predizborne kampanje terenski obilaziti Hrvatsku te od građana tražiti prijedloge i mišljenja.

"Tri godine obilazim dijelove države i građane, slušam ljude (...). To ćemo raditi intenzivno sljedećih 40 dana, upisivat ćemo njihove prijedloge, analizirati ih. Završit ćemo program sa građanima jer Hrvatska se voli radom", poručio je Štromar.

HNS-ov program, dodao je, fokusira se na nastavak digitalizacije, reforme obrazovanja i znanosti, rješavanja stambenog pitanja mladih i gospodarstvo, koje bi trebalo biti brže, jače, otpornije na krize s manje nameta.

Štromar je najavio da će HNS nakon izbora koalirati s onim tko prihvati najviše iz njihovog programa.

"Jako je puno upita hoćemo li kasnije ići s HDZ-om ili SDP-om. Odgovor je da onaj tko najviše prihvati iz našeg programa, s tom strankom idemo", poručio je.

Dodao je da će o postizbornim koalicijama konkretno razgovarati nakon izbora, no isključio je mogućnost suradnje HNS-a s onima koji idu u krajnju desnicu, te "populistima i cirkusantima".

Zamjenik predsjednika HNS-a i saborski zastupnik Stjepan Čuraj ustvrdio je da će građani na ovim izborima birati između dva pretendenta za premijera, kao i ljude i stranke s kojima će oni surađivati.

"S jedne strane imate HNS koji se dokazao svojim radom, ali i rezultatima pogotovo u proteklih tri godine. S druge strane imate primjerice Škoru i ekipu koja nas vuče unazad, desne esktreme koji se nisu dokazali svojim radom i profesionalnošću, osim ako mislimo da je profesionalno hrvatstvo rad", kazao je te poručio da je izbor jasan i da HNS svoj rad mjeri rezultatom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene