Miroslav Škoro na osnivačkoj skupštini stranke
Miroslav Škoro na osnivačkoj skupštini stranke Foto: screenshot Facebook

Domovinski pokret na parlamentarne izbore 2020. ide pod sloganom ''Zato što svoje volim'', poznatim stihom iz pjesme Miroslava Škore ''Sude mi''.


Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u obraćanju na društvenim mrežama ukratko je predstavio i ključne točke programa Domovinskog pokreta.

Vezani članci Branko Bačić Bačić opleo po Škori: Nazvao ga vječitim gubitnikom pa mu poručio za što bi se iduće mogao kandidirati Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro spreman za izbore: ''Ne znam kad je mene netko vidio da trčim po ulici i lovim Bandićeve glasače"

"Dragi prijatelji, vrijeme je iznošenja izbornih programa i obećanja i, kao što vidite, neki imaju po nekoliko stotina stranica, jako puno točaka i sve skupa pretvorilo se u natjecanje u laganju i u onoj disciplini 'što nas košta opet obećat?'. Stoga, Domovinski pokret može jedino svim Hrvaticama i Hrvatima jamčiti, recimo, put na Mjesec s punim pansionom, jer sve je drugo zauzeto", ironično je ocijenio Miroslav Škoro.

Naglasio je kako je Domovinskom pokretu u središtu svih politika hrvatski čovjek, obitelj i domovina te da nikada neće dati svoje vode, zemlju i šume.

"Stoga, zato što svoje volimo, nećemo lagati, varati i krasti. Zato što svoje volimo, pustit ćemo policiji da radi svoj posao, DORH-u da diže optužnice i sucima da sude po zakonu. Zato što svoje volimo, omogućit ćemo zdravu poduzetničku klimu, zapošljavanje po sposobnosti i stvaranje uvjeta za povratak u Republiku Hrvatsku", istaknuo je Škoro.

Osim toga, Domovinski pokret neće dopustiti zlostavljanje ugroženih skupina, vladanje državom putem žetončića i pogodovanje etnobiznismenima, poručio je. Brinut će se o djeci i mladima, braniteljima i umirovljenicima.

"Zato što svoje volimo, potaknut ćemo rješavanje pitanja nestalih, graničnih sporova i zakona o izborima i referendumima. Zato što svoje volimo, za sve ćemo putem referenduma pitati hrvatski narod i ako treba, odstupit ćemo, podnijeti ostavke i raspisati nove izbore", zaključio je Miroslav Škoro.