Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vesna vučemilović

Škorinu listu u Slavoniji nosit će njegova sestra: ''Anušiću stvarnost nije najbolji saveznik''

Vesna Vučemilović
Vesna Vučemilović Foto: DNEVNIK.hr
Listu Domovinskog pokreta na parlamentarnim izborima u četvrtoj izbornoj jedinici nosit će Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore, izvijestila je u petak ta stranka.

"Slavonija danas zaostaje u razvoju u odnosu na druge dijelove Hrvatske. U fokusu mog djelovanja svakako će biti poljoprivreda i poduzetništvo od kojih Slavonija živi, među ostalim i zbog toga jer te grane imaju veliku perspektivu ako će se njima kvalitetno upravljati", rekla je Vesna Vučemilović u razgovoru za Večernji list najavivši svoju kandidaturu u IV. izbornoj jedinici.

Pročitajte i ovo Stipo Mlinarić Ćipe postizborna dodvoravanja Istina je još gora: Mlinarić tvrdi da Plenkovića nikad nije nazvao lopovom, ali demantira ga vlastiti video Ivan Penava i Andrej Plenković Salve uvreda VIDEO Pogledajte kako su se donedavno častili Plenković i DP, a sad dogovaraju koaliciju: "To su kvarni ljudi, zli! S njima nećemo imati posla"

Znanstvenica, doktorica ekonomije i marketinška stručnjakinja tom je prilikom poručila da se ne boji konkurencije u toj izbornoj jedinici, gdje je nositelj HDZ-ove liste osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Vesna Vučemilović Vesna Vučemilović Foto: DNEVNIK.hr

Ocijenila je da "stvarnost nije najbolji saveznik" Anušićevom optimizmu, jer, kako kaže, nijedan negativan proces kojem u ovome kraju već godinama svjedočimo nije zaustavljen u njegovom mandatu.

Domovinski pokret nije regionalna stranka, već “ozbiljna opcija na nacionalnoj razini”, što će “stručni ljudi s raznolikim kompetencijama” koji će biti nositelji lista i dokazati, poručila je.

Nada se dvoznamenkastom broju mandata

Vučemilović je, među ostalim, rekla da se na izborima nadaju uspjehu i osvajanju dvoznamenkastog broja mandata u Hrvatskom saboru.

"Točan broj ovisi o biračima. Vjerujem u hrvatski narod koji je spreman stati na kraj štetnom duopolu HDZ-a i SDP-a, čiji je glavni rezultat poražavajuća činjenica da smo na začelju Europske unije po gotovo svim parametrima", rekla je za Večernji.

Smatra da je preuranjeno govoriti o postizbornim koalicijama.

"Svi trebamo vidjeti koji ćemo rezultat ostvariti i onda sjesti za stol. Ako međusobno kompatibilne opcije prilagode svoje zahtjeve volji naroda iskazanoj na izborima i nastupe u dobroj vjeri, dogovora bi trebalo biti. Ako bi prevladali partikularni interesi, a ego nam pomutio razum, sigurna sam da bi birači takvo neodgovorno ponašanje na ponovljenim izborima kaznili", uvjerena je Vesna Vučemilović.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene