Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvalili se

Problemi na sjednici Glavnog odobra: Nezadovoljni SDP-ovci odbijaju biti na listama

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a raspravljalao se o imenima koja će sačinjavati liste

Na Iblerovu trgu na sjednici Glavnog odbora SDP-a raspravljalo se o detaljima lista kojima će se predstaviti na izborima. 

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Peđa Grbin lider bez karizme Tko je Peđa Grbin? SDP-ov "Veli Jože" ispričavao se zbog pjevanja Thompsona i vožnje, a suprugu je branio od skandala

Listu u prvoj izbornoj jedinicu trebao bi voditi Davor Bernardić. Na čelu liste u drugoj izbornoj jedinici trebao bi biti Rajko Ostojić, a na čelu treće Željko Kolar. Sabina Glasovac, po svemu sudeći, prvi je izbor za listu u četvrtoj izbornoj jedinici, umjesto Domagoja Hajdukovića. Fred Matić trebao bi nositi petu, a šestu Davorko Vidović. Zlatko Komadina, trebao bi biti prvi u sedmoj izbornoj jedinici, u osmoj Erik Fabijanić, devetoj Franko Vidović, a Arsen Bauk u desetoj. 

Kako neslužbeno doznajemo, Mišo Krstičević i Ranko Ostojić odbili u kandidaturu jer su nezadovoljni. Pobunio se i Joško Šupe.

Gradonačelnik Ploča Krstičević, završio je na devetom mjestu u 10. izbornoj jedinici, što se smatra mjestom s kojeg se ne ulazi u Sabor pa je na sjednici odustao od izlaska na izbore.

Krstičević je poslije objasnilo da su liste isproducirane te da ga nitko nije kontaktirao.  

Ostojić se našao na sedmom mjestu u 9. izbornoj jedinici. U idućem sazivu više neće biti zastupnik.

Bernardić: "Vjerujem u pobjedu"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić obratio se članovima stranke uoči sjednice. Rekao je da je siguran u pobjedu više nego ikad jer je okupio najkvaliteniji tim za koji vjeruje da Hrvatsku mogu izvesti iz krize.

"Vjerujem u ljude iz SDP-a, vjerujem u našu zemlju, ja vjerujem u vas. Danas Hrvatskoj treba poštena, odgovorna i transparentna vlast. Koja ima plan i strategiju suočavanja s krizom. Ali istovremeno i ona koja ima jasnu viziju budućnosti", istaknuo je. 

Naglasio je kako Hrvatska zadnje četiri godine nije napravila ni jednu reformu.

"Na začelju smo Europske unije po percepciji korupcije, po stanju u pravosuđu, po konkurentnosti gospodarstva, po iskorištenosti EU fondova, tu smo na samom dnu, po indeksu ljudskih prava i sloboda, kao i po slobodi medija", rekao je Bernardić i dodao kako je Hrvatska miljama daleko i od Schengen i od eura. 

Rekao je da bi njegova koalicija u prvim tjednima na vlasti donijela neke odluke koje nisu donesene uoči izbora. 

"Produljit ćemo mjeru za očuvanje radnih mjesta donošenjem zakona o skraćenom radnom vremenu. Donijet ćemo zakon o moratoriju na kredite i obveza po leasingu, zakon o direktnom kreditiranju od strane HAMAG-a i HABOR-a i to mikro, malim i srednjim poduzetnicima te OPG-ovima. Donijet ćemo set mjera za građane kako bismo ublažili posljedice krize te zakon o obnovi Zagreba", obećao je. 

Poručio je da se prioriteti njegove koalicije mogu sažeti u pet točaka: Oporavak i ponovni rast gospodarstva, beskompromisna borba protiv korupcije, sveobuhvatna digitalna transformacija, reforma državne i lokalne samouprave, uključujući teritorijalni preustroj i smanjenje broja jedinica lokalne samouprave te reforma zdravstvenog sustava.

 "Na ovim izborima građani biraju žele li Hrvatsku bez korpucije, Hrvatsku bez nepravde, Hrvatsku bez siromaštva ili povratak na staro. Biraju žele li Hrvatsku bez diskriminacije, po bilo kojoj osnovi, koja će omogućiti svima, a ne samo nekima jednaku šansu za uspjeh. Hrvatska ima budućnost. Pred nama je bitka za dušu nacije, za budućnost naše zemlje, pred nama je bitka za novi početak", zaključio je Bernardić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene