Sinčić je kao nositelj liste najavio da će u slučaju osvajanja mandata svoje mjesto u Europskom parlamentu zamijeniti s nekim drugim i vratiti se u Hrvatski sabor, jer mu je "Sabor uvijek bio važniji" te "da u Europski parlament ni nije želio ići".

Galerija


Koaliciju "Dosta pljačke" i listu za 7. izbornu jedinicu predstavio je u subotu Karlovčanima predsjednik Živog zida i eurozastupnik Ivan Vilibor Sinčić koji je najavio da će, budu li izabrani u Hrvatski sabor, donijeti zakon o porijeklu imovine, suspendirati postojeći ovršni zakon, pojačati mjere za očuvanje radnih mjesta te snažno poduprijeti domaću proizvodnju hrane.

Vezani članci Platforma \"Dosta pljačke\" predala kandidacijske liste Sinčić, Pernar i Lovrinović predali kandidacijske liste: "Naša platforma noćna je mora HDZ-u, SDP-u i njihovim satelitima" Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Sinčić oprostio Pernaru u javljanju uživo na Facebooku: "Plenković, bankari i tajna društva htjeli bi da se ja i ti glođemo do sudnjeg dana"

Sinčić je kao nositelj liste najavio da će u slučaju osvajanja mandata svoje mjesto u Europskom parlamentu zamijeniti s nekim drugim i vratiti se u Hrvatski sabor, jer mu je "Sabor uvijek bio važniji" te "da u Europski parlament ni nije želio ići".

Sinčić je nazvao skandaloznim podatke Porezne uprave objavljene prije nekoliko tjedana da je u deset godina otkriveno samo 730 milijuna kuna imovine koja nije u srazmjeru s dohotkom. Štoviše, od prikazanih 730 milijuna nesrazmjera, samo je 30 milijuna oduzeto stjecateljima. Sinčić, pak, smatra da se u Hrvatskoj godišnje samo na natječajima ukrade oko 20 milijardi kuna.

"Takva politika šalje jasnu poruku da se kriminal u Hrvatskoj isplati, ali naša platforma 'Dosta pljačke' kaže ne. Kriminal se više neće isplatiti, složili smo dobru ekipu koja se dva puta do sada pokazala pobjedničkom, ekipu koja nije opterećena ideologijom, svjetonazorom, koja povijest ostavlja povjesničarima, koju zanima budućnost, pravda, proizvodnja i rad“, rekao je Sinčić.

Kazao je da je koaliciji "Dosta pljačke" primarni cilj borba protiv korupcije, posebno u pravosuđa. te nezakonito stjecanje imovine. "Živi zid već ima tekst zakona o porijeklu imovine, sada ga treba usvojiti u Saboru i zaustaviti bogaćenje pojedinaca na račun naroda", dodao je.

Rekao je i da traže ispitivanje porijekla imovine svih političara, dužnosnika, gradonačelnika i direktora javnih poduzeća, ali i svih državnih odvjetnika, inspektora i sudaca, odnosno "svih koji su bili u prilici za nekakvu protuuslugu steći određenu imovinu.

Ustvrdio je da poljoprivrednu politiku kreiraju lobiji, nekoliko velikih poljoprivrednih proizvođača, što je, kaže, moralo dovesti do kraha hrvatske poljoprivrede. Primjerice u Hrvatskoj se 95 posto soli uvozi, a u Živom zidu tvrde da imaju rješenje za povećanje proizvodnje domaće morske soli.

"Imamo inovatora Ivana Šimića, koji je vjetrosolanom uspio visoko povećati proizvodnju soli, ali ne daju mu da se u Hrvatskoj razvija. Isto tako je s OPG-ovima. U Hrvatskoj 97 posto poljoprivrede čine mali proizvođači hrane, politika se mora prilagoditi i njima, a ne velikima“, rekao je Sinčić.

Ustvrdio je da je koronakriza dodatno pokazala koliko je Imunološki zavod važan. "Umjesto da proizvodimo svoje krvne pripravke, cjepiva, interferon i lijekove za koronu, mi smo se prepustili uvozu, jer i tu umjesto Sabora zdravstvenu politiku formiraju lobiji", rekao je Sinčić i najavio da će sa znanstvenikom Srećkom Sladoljevim u roku od šest mjeseci ili najviše godinu dana obnoviti proizvodnju krvnih pripravaka.