Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za novi početak

Restart koalicija u Rijeci dijelila "četke za čišćenje korupcije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj liste za Erik Fabijanić poručio je da oni na ovim izborima nisu eksperiment, kako navode iz HDZ-a.

Kandidati sa liste Restart koalicije za VIII. izbornu jedinicu u subotu su u Rijeci krenuli u predizbornu kampanju dijeleći četke za, kako su rekli, čišćenje korupcije kako bi se moglo graditi novi početak Hrvatske.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

Nositelj ove liste Erik Fabijanić poručio je da oni na ovim izborima nisu eksperiment, kako navode iz HDZ-a.

Već dvaput u 30-tak godina preuzimali smo odgovornost za Hrvatsku, rekao je Fabijanić i podsjetio da je posljednja SDP-ova Vlada sanirala hrvatsku brodogradnju, a nakon toga HDZ-ove vlade nisu znale nadzirati kako se novac za sanaciju troši.

"Zato su brodogradilišta Uljanik i 3. maj u ovakvom stanju. Mi smo na vrijeme upozoravali, ali se nije reagiralo", naveo je Fabijanić.

SDP je podržavao HDZ-ove mjere tijekom pandemije, oni naše nisu prihvatili

Istaknuo je da je SDP i tijekom pandemije, podržavajući mjere koje je donio HDZ, predlagao niz svojih mjera, ali one nisu prihvaćene.

"Zato smo ih pretočili u izborni program, a jedna od najvažnijih je moratorij na kredite, kazao je i podsjetio da je SDP još prije godinu i pol isticao da minimalna plaća treba biti neto 4000 kuna, kako bi se smanjio odljev ljudi na rad u iznozemstvo.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, 13. na listi, kazao je da u Hrvatskom saboru želi dati doprinos u skladu s onim što je ostvareno u Rijeci,

To je, rekao je, činjenica da je Rijeka prvi grad po iznosu i broju projekata financiranih novcem EU, po nedavno objaljenom istraživanju je najbolje pripremljen grad za digitalno doba.

Građanski odgoj za svu djecu u Hrvatskoj, kao što je u Rijeci

Tu je, dodaje Obersnel, i najbolja zaštita najugroženijih, s barem tri puta opsežnijim socijalnim programom nego što je to slučaj na državnoj razini. Želim i da sva djeca u Hrvatskoj imaju priliku, kao u Rijeci, imati građanski odgoj, naveo je.

Realnim smatra da će se Restart koalicija u ovoj izbornoj jedinici ostvariti 10 mandata, a uz malo sreće i jedan više.

Posljednji na ovoj listi Peđa Grbin ustvrdio je kako među kandidatima na listi nema konkurencije, većina su prijatelji i teže ostvarenju najboljeg zajednički.

"Sportskim rječnikom, ne želim biti Luka Modrić da dobijem za nagradu Zlatnu loptu, a da osvojim srebrnu medalju. Nama je cilj pobjeda, bolja Hrvatska i promijeniti ovo što nas vodi ne u 19. stoljeće, nego u Srednji vijek", istaknuo je Grbin.

Reagirao je i na izjavu čelnika Demokratskog pokreta Miroslava Škore, koji je svima koji mu dižu "srednji prst" zbog njegove izjave o pobačaju silovanih žena poručio da će "oni koji "mašu prstima dobiti po prstima" kada Domovinski pokret dođe na vlast.

"Kad netko u 2020. godini prijeti da će njegovi politički konkurenti, kad dođe na vlast, dobiti po prstima, tada znamo da to nije demokracija, nego nešto puno crnje i protiv toga se svi trebamo boriti, a uvjeren sam da mi to u Restart koaliciji najbolje možemo činiti", zaključio je Grbin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene