Katarina Peović iz koalicije Možemo! tijekom obilaska Istre poručila je kako njihova koalicija ne nudi prazna obećanja, već konkretne mjere koje bi pokrenule gospodarstvo i maklo fokus sa turizma na druge djelatnosti.

Galerija


Katarina Peović, nositeljica u osmoj izbornoj jedinici na listi koalicije zelenih i lijevih stranaka Možemo!, Radnička fronta, Nova ljevica i ORaH poručila je kako mnogi u predizborno vrijeme obećavaju brda i doline, ali da njihova koalicija glasačima nudi konkretne mjere.

Vezani članci Đorđe Balašević Trajno sjećanje na neprežaljenog panonskog mornara: Hoće li Balašević dobiti svoj trg ili ulicu? "Uputit ćemo prijedlog, on je doista volio naš grad" Oproštaj od Đorđa Balaševića u pulskoj Areni - 1 Za ovaj je grad legendarni Đole bio posebno vezan, a večeras će mu iza drevnih zidina odati posljednju počast

"Našim mjerama možemo pomoći, a posebno je to bitno za Istru i Pulu koja je grad bez industrije, uništene brodogradnje, iz kojega mladi masovno iseljavaju, a umirovljenici žive sve lošije", kazala je Peović te dodala da niti jedan grad, a kamoli cijela država, ne bi smjeli temeljiti svoju ekonomiju na turizmu i uslužnim djelatnostima.

Upozorila je na potrebu širenja vlastite proizvodnje odnosno na plansko poticanje sektora privrede koji proizvode važna dobra i to putem javnog sektora.

Ističući da su njihove socijalne i ekonomske politike konkretne, Peović je naglasila kako koalicija Možemo! podržava razvoj velikih poslovnih subjekata, poput brodogradnje koja je nažalost devastirana, uz koje svoje poslovanje vežu brojni manji poslovni subjekti i poduzetnici.

"Ova je kriza dobro pokazala da Hrvatska mora imati svoju proizvodnju lijekova i medicinske opreme, ali i koliko je važna poljoprivredna proizvodnja", poručila je Peović istaknuvši značaj stanogradnje. Rekla je kako u Hrvatskoj čak 70 posto mladih, u dobi od 25 do 35 godine, živi s roditeljima.

Glas za IDS je glas za privatizaciju plaža

Goran Matić s liste Radničke fronte ustvrdio je kako je trenutno politici potreban potpuni zaokret u svim sferama javnog života.

"Restart koalicija to ne nudi, ona nudi IDS koji je već godinama na vlasti. Glas za IDS je glas da ljudi i dalje ne mogu naći podstanarski stan ljeti ili ako imaju djecu, glas je to za privatizaciju plaža", zaključio je Matić.

Članovi koalicije prije konferencije za novinare družili su se s građanima Pule te ih darivali sadnicama cvijeća.