Iako su im izlazne ankete davale devet mandata, Most prema zadnjim podacima DIP-a ima osam mandata.

Galerija


Most su uoči kampanje napustili mnogi istaknuti članovi stranke, no nova lica očito su im vratila rejting. Prema trenutačnim rezultatima DIP-a, imaju osam mandata. 

Tijek događaja pratite u nastavku.

Vezani članci Ovrhe, ilustracija - 4 Vrući krumpir čeka pobjednike izbora: Pitali smo političare kako misle riješiti problem više od 240 tisuća blokiranih građana Most održao konferenciju (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Petrov: ''Plenkovićeva je poruka građanima da se ne pridržavaju mjera''

23:35 Božo Petrov drži govor. Zahvalio je svima koji su izašli na izbore. Rekao je da je sretan zbog rezultata Mosta, ali i nesretan zbog male izlaznosti. Dodao je kako su mnogi iznenađeni njihovim rezultatima, ali on nije.

"Zapamtite. Dobra, čista priča priča ne možemo se ugasiti. Ne daju ljudi. Niti dragi Bog", rekao je. 

"Zahvaljujem svima koji su se pridružili Mostu, riskirajući vlastiti komfor, svoj udoban život, izlažući se udarcima jer su znali da ovakva Hrvatska, koja se toliko napatila zaslužuje bolje. Moja mala Hrvatska, tako rijetko radosna", citirao je Petrov Vladu Gotovaca. 

"Posebno sam zahvalan mladim ljudima koji su danas ovdje i diljem Hrvatske jer su prepoznali priču koju drugi nisu. Zapamtite, Hrvatska se probudila. Mi dolazimo. Ono što ste mogli vidjeti večeras je tek početak", rekao je i obećao biračima da ih neće iznevjeriti.

22:14 "Ovaj Most dizajniran je da prođe bolje u urbanim sredinama", kazao je Nikola Grmoja. Rekao da je zadovoljan sa osam mandata, koje mu prema trenutačnim rezultatima DIP-a pripadaju.

Rekao je da je HDZ namjerno gurao izbore za vrijeme epidemije.

Na pitanje gdje bi Plenković mogao šopingirati za još koji mandat, odgovorio je: "Znam gdje neće."

Rekao je i da je iznenađen slabim rezultatom SDP-a. Čestitao je i Andreju Plenkoviću što je relativni pobjednik izbora. 

21:24 "Želim zahvaliti Bogu i svojoj obitelji. Mi smo pokazali da su nas građani prepoznali", rekao je Marin Miletić u Rijeci dodao da se pripremaju za lokalne izbore. Rekao je da će Most ostati u oporbi. 

"Mi ćemo biti točno tamo gdje trebamo biti sada. Da jačamo našu strukturu i organizaciju, da napravimo sjajan posao na lokalnim izborima i da za četiri godine uzmemo vlast jer to će se dogoditi s Mostom", rekao je Miletić.

21:00 Prema prvim rezultatima DIP-a, Most osvaja samo četiri mandata.

20:42 "Jedina smo politička opcija koja je na ove izbore izašla samostalno i ostvarila jedan fenomenalan rezultat, svi su išli s nekakvim velikim koalicijama, od Možemo do Domovinskog pokreta, SDP-a i HDZ-a, jedino Most je nastupio samostalno”, izjavio je Nikola Grmoja, koji smatra da su birači to prepoznali i nagradili.

Najavio je kako će im jedan od prvih poteza biti iniciranje promjene izbornog zakona.

Kao prioritete Mosta naveo je i reformu pravosuđa, borbu protiv korupcije i klijentelizma, rezanje državnog aparata i nameta poduzetnicima, ali i povratak poljoprivredi.

20:15 Prema anketama, u Sabor ulaze i Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić

Na pitanje hoće li u koaliciju s HDZ-om Nino Raspudić odgovara:

"Ono što je sigurno je da među ovim ljudima nema žetončića i nema prodaje. Mi smo vrlo jasno i glasno definirali svoje politike i svoje vrijednosti i nećemo ih kompromitirati". 

Rekao je i kako on ostaje vjeran Mostu. 

"Mi smo išli kao neovisni kandidati, ali mi smo prepoznali Most nakon što se pročistio i vrijednosno profilirao kao nama blisku opcija. Mi smo nakon ove kampanje puno čvršći nego što smo bili na početku. A nakon ovog dobrog rezultata još smo čvršći. Nema tu Drage Prgometa i ovih odlamanja Mosta. Ovo je sad kristalno jasna i čvrsta opcija za koju glasa puno mladih ljudi. Ovo je politička budućnost Hrvatske", rekao je Raspudić.

20:00 Prema novim izlaznim anketama, Most osvaja devet mandata. Više o tome čitajte ovdje.

19:00 Prema prvim izlaznim anketama, Most osvaja osam mandata, isto kao i koalicija Možemo. U stožeru Mosta vlada euforija.

18:30 Rezultate prvih izlaznih anketa i simpatizeri Mosta dočekuju u zagrebačkom restoranu RougeMarin. Većina gostiju bit će na prostranoj terasi na kojoj su stolovi na propisanom razmaku. Na terasi restorana zasad je mali broj uzvanika.