Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lavina reakcija

Nakon brojnih žena i bivše hrvatske predsjednice, i Jelena Veljača ima poruku za Miroslava Škoru

Jelena Veljača
Jelena Veljača DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Jelena Veljača Jelena Veljača Foto: DNEVNIK.hr +0 Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju Galerija 1/2 >>
Kampanju je u petak ukrala bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Iako nije bila jedina koja je reagirala na izjave Miroslava Škore o pobačaju, baš njezin srednji prst izazvao je lavinu reakcija.

Što o cijeloj situaciji misli, pitali smo Jelenu Veljaču. Ona potez bivše predsjednice opravdava. A Miroslav Škoro, kaže, trebao bi se upoznati s činjenicom da se silovanje u braku donedavno nije smatralo silovanjem te da se žene ponekad ne mogu obratiti obitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

"Jeftino skupljanje političkih bodova ekstremne desnice koja se kune u obiteljske vrijednosti, a zapravo krije apsolutno kršenje ženskih prava. Ovo mislim o miješanju u ženski izbor", kaže Veljača uz istu gestu srednjeg prsta.

S komunikacijske strane, stručnjakinja Gabrijela Kišiček kaže da je u ovako emotivnom kontekstu srednji prst čak i opravdan.

"U neutralnom kontekstu rekli bismo da je to vulgarno i prostački, međutim moramo uzeti kontekst, ona se priključila pokretu", smatra Kišiček.

Ustavni sud je zabranio zabranu, ali novi zakon o pobačaju bi mogao regulirati i druga pitanja, od dostuponosti do savjetovanja. Iako se nova verzija Zakona starog 40 godina već trebala donijeti, to se odgađa pa je ovo pitanje opet postalo fokus političke kampanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene