Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitao Plenkoviću

Tužno buđenje i za Beljaka: "Jutro nije pametnije, razočaranje je beskrajno. A Plenković je pokazao kako se to radi"

Šef HSS-a na Facebooku je priznao kako je razočaran debaklom Restart koalicije na izborima. Čestitao je Plenkoviću, koaliciji Možemo i Pametno, ali zaključio kako je HSS izgubio povjerenje birača.

Dan nakon noćne more koju je Restart koalicija doživjela na biralištima, oglasio se i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor?

"Obično se kaže da je jutro pametnije od večeri, ali u ovom slučaju to nikako nije. Dojmovi su još uvijek jaki, razočarenje je beskrajno, izborni poraz još jače boli, ali bez obzira na sve - život ipak mora ići dalje", počeo je duži post.

Zahvalio je svima koji su izašli na izbore, onima koji su ga izabrali kao zastupnika, ali i članovima stranke koji su odradili kampanju.

"Sviđalo se to meni i svima nama ili ne, HDZ je uvjerljivi pobjednik ovih izbora, a Andrej Plenković je ostatku političke scene pokazao 'kako se to radi' i na tome mu treba čestitati", napisao je Beljak.

Čestitao je i strankama okupljenima oko Možemo i Pametno i poželio im sreću u borbi "za drugačiju Hrvatsku". Naveo je i kako je sreća što je ortodoksna desnica ostala u opoziciji. 

Dotakao se i svoje odgovornosti.

"HSS kao stranka je uspio (nekako) preživjeti, a s osvojena dva saborska mandata imamo priliku pokušati ponovno graditi povjerenje birača koje smo očito poprilično izgubili. Najveći krivac za ovaj (ipak) neuspjeh sam naravno, kao predsjednik, ja osobno i od te odgovornosti ne mogu i neću bježati", napisao je. 

"Zato ću vrlo skoro, već ovaj tjedan, obaviti konzultacije s užim vodstvom stranke te zatim sazvati Predsjedništvo HSS-a, na kojem ćemo razmotriti sve mogućnosti i zajedno odlučiti što i kako ćemo dalje. Glave gore! Još uvijek smo živi, a to je u ovom trenutku svakako najbitnije", zaključuje Beljak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene