Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao i zakon o pobačaju

Beroš: "Ako je okruženje zdravo, djetetu bez roditelja bolje je u domu nego s istospolnim parom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je za dijete bez roditeljske skrbi bolje da bude u domu za djecu nego sa istospolnim parom.

Ministar Beroš odgovorio je na to pitanje u Dvoboju emisije Točka na tjedan na N1 televiziji. U dvoboju je sudjelovao i SDP-ov Arsen Bauk koji je kazao da je djetetu bez roditeljske skrbi bolje sa istospolnim partnerima.

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva Za Dnevnik Nove TV Pobuna protiv HZZO-a, oglasio se Beroš: "Cijene koje nemaju dodir s realnošću ne doprinose stabilizaciji sustava" Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Beroš je svoj odgovor obrazložio rekavši da je situacija tu vrlo specifična.

„Ukoliko je okruženje u domu zdravo, mislim da bi to bilo prihvatljivije“, rekao je.

Komentirao je i Zakon o pobačaju.

„Postoji zakon koji nije restriktivan, treba ga osuvremeniti. Pravo na odabir je apsolutno važno i prema rješenju Ustavnog suda su određeni potpuno jasni okviri, ispod određenih civilizacijskih okvira ne možemo ići. Razgovor o preventivi puno je važnija stvar, kako bismo učinili sve da toga zadnjeg uopće ne dođe“, rekao je Beroš dodavši kako je važno da se ne dogodi da se svi liječnici pozovu na priziv savjesti pa da nema nikoga tko obavlja prekid neželjene trudnoće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene