Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sdp spreman za izbore

Davor Bernardić iz Splita: "Plenković štiti Sanaderova štićenika. To je neprihvatljivo!"

Mi izbore nismo zazivali, ali smo za njih spremni. Očekujemo u ovoj izbornoj jedinici mandat više, očekujemo u svakoj izbornoj jedinici mandate više, rekao je SDP-ov koordinator za 10. izbornu jedinicu Arsen Bauk.

Predsjednik SDP i lider Restart koalicije Davor Bernardić i danas boravi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a u Splitu je održao konferenciju za medije s koje je poručio kako je potpuno neprihvatljivo da do danas nitko nije snosio odgovornost za smrt 18 štićenika u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe.

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Donesena konačna odluka Glavni odbor SDP-a potvrdio liste: Na izbore izlazi i poznata pjevačica, a neki gradonačelnici odbili su pozicije Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

“Plenković štiti Sanaderova štićenika. To je neprihvatljivo. Gospodin Škaričić je odavno trebao otići s te pozicije, ali oni se međusobno štite”, rekao je Bernardić, priopćili su iz koalicije Restart.

I SDP-ov koordinator za 10. izbornu jedinicu Arsen Bauk pozvao je na HDZ-ovu odgovornost zbog tragedije u splitskom Domu.

“Dok se politička odgovornost nije premjestila u HDZ-ovo dvorište najavljivali su se odlučni koraci, odlučne mjere i sankcije protiv odgovornih, a kada se odgovornost prelila u HDZ-ovo dvorište, onda je bio kriv virus”, istaknuo je Bauk.

Bernardić je upozorio i kako je Grad Split vrlo loše reagirao kada je u pitanju pomoć građanima i gospodarstvu zbog krize uzrokovane epidemijom korona virusa.

“Potpore poduzetnicima za očuvanje radnih mjesta nije bilo. Cijene štekata su ostale iste. Komunalna naknada se nije smanjivala”, rekao je te je dodao kako je u Splitu i zbog podrške SDP-ovim gradonačelnicama i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije.

“Danas sam ovdje također došao da podržim inicijativu gradonačelnika iz redova SDP-a, Ivane Marković iz Supetra, Nikše Peronje, načelnika općine Jelsa… i čitave otočke inicijative koji su predložili da se ovu sezonu, ovo ljeto, cijena trajekata ne povećava u odnosu na zimski period”, rekao je Bernardić te je upozorio kako je i cijena najma stanova u Splitu i u drugim hrvatskim gradovima visoka, ali i da će nova hrvatska Vlada djelovati u tom smislu.

“Gradit ćemo stanove za najam kako bi pomogli studentima, mladim obiteljima, znanstvenim novacima… svima koji si zbog visoke cijene najma i visoke cijene nekretnina ne mogu priuštiti krov nad glavom”, rekao je Bernardić te je istaknuo kako će se graditi i novi domovi za starije i nemoćne osobe “kako bi umirovljenici kojih je svakim danom sve više u Hrvatskoj, mogli dostojanstveno provesti svoju starost”.

Bernardić je na pitanje o borbi protiv korupcije kao prvi korak istaknuo donošenje zakona o ispitivanju porijekla imovine.

“Bez toga ne ide. Vidjeli ste i sami u zadnje 4 godine – vile, jahte, roštiljarnice, mercedese… imovinu kojoj se nije znalo objasniti porijeklo u rukama utjecajnih HDZ-ovaca. Neki od njih su upisivali preko vikenda nekretnine, 26 komada u imovinsku karticu. To su sve Plenkovićevi prvi suradnici”, zaključio je, a Arsen Bauk je HDZ nazvao “imovinskim pokretom” te je pozvao građane da izađu na izbore i daju glas Restart koaliciji.

“Mi izbore nismo zazivali, ali smo za njih spremni. Očekujemo u ovoj izbornoj jedinici mandat više, očekujemo u svakoj izbornoj jedinici mandate više i to će biti dovoljno da od 5. srpnja gospodin Plenković postane bivši premijer, a zna se kako HDZ postupa sa svojim bivšim premijerima. Vrlo brzo nakon toga postanu bivši predsjednici, a neki nakon toga i bivši članovi”, zaključio je Bauk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene