Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. uputio je danas brzojav talijanskom predsjedniku Giorgiu Napolitanu iz zrakoplova kojim je otputovao u pastirski pohod Hrvatskoj i to u trenutku dok je zrakoplov napuštao talijanski teritorij, objavila je IKA.


'S radošću upućujem Vama gospodine Predsjedniče prijazni pozdrav u trenutku u kojem napuštam Rim i odlazim u Hrvatsku prigodom Nacionalnog dana katoličkih obitelji i dok zazivam na čitav talijanski narod obilje darova svjetla i mudrosti da bi nastavio priznavati obitelj temeljnom stanicom društva podupirući je prikladnim poduhvatima. Upućujem Vama i Vašim suradnicima žive želje za korisnim zauzimanjem u službi talijanskog naroda kojem upućujem svoj blagoslov', navodi se u Papinu brzojavu.

Papa je danas doputovao u dvodnevni posjet Hrvatskoj tijekom kojega će se susresti s brojnim vjernicima, najvišim hrvatskim dužnosnicima, te predstavnicima vjerskog, kulturnog i javnog života. (Hina)

Vezani članci Gerhard Ludwig Müller Ključni čovjek u Vatikanu: Blizak prijatelj pokojnog pape o utjecaju i nasljeđu Benedikta XVI., ali i problemima u Crkvi Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Najvažnije oproštajne poruke "najnapadanijeg pape": Ivana Petrović o oporuci i kritikama protiv Benedikta XVI.
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju