Najavljeno nevrijeme za vikend je zahvatilo cijelu zemlju, a najgore je bilo na obali. U Makarskom primorju formirala se ogromna pijavica, a jednu su snimili kod Pakoštana.

Galerija


Nevrijeme koje je sinoć haralo obalom između 19 i 20 sati osobito je jako pogodilo područje Brela, Baške Vode i Makarske.

Vezani članci Austriju pogodilo veliko nevrijeme (Foto: AFP) - 2 Muškarac poginuo u odronu koji je uništio njegovu kuću - "Zakopalo ga je blato..." Olujno jugo u Zadru (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) - 2 Olujno nevrijeme stiglo i u Dalmaciju, u Žrnovnici monsunski naleti kiše

U Baškoj Vodi u manje od sat vremena palo je više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, pa su se ulice našle pod vodom, piše Dalmacija Danas.

Nevrijeme je bilo i kod Pakoštana. Tamo se u nedjelju oko 10 sati ujutro stvorila pijavica. Ipak, čitatelj koji nam je poslao snimku kaže da ga nije bilo strah.

Pijavicu su snimili i kod Makarske. 

Tamo se stvorila oko 19:30 i bila je duga oko kilometar. Srećom, kratko je trajala.

Snimku čudovišne pijavice snimio je čitatelj portala Makarska Danas

 

 

Srećom, nakon promjene vremena popraćene grmljavinskim nevremenom i mjestimičnim poplavama i pijavicama slijedi smirivanje i razvedravanje.