Najavljeno nevrijeme za vikend je zahvatilo cijelu zemlju, a najgore je bilo na obali. U Makarskom primorju formirala se ogromna pijavica, a jednu su snimili kod Pakoštana.

Galerija


Nevrijeme koje je sinoć haralo obalom između 19 i 20 sati osobito je jako pogodilo područje Brela, Baške Vode i Makarske.

Vezani članci Pijavica u Umagu? (Foto: Samanta Bose/IstraMet) Olujno jugo pustošilo Jadranom: Udari vjetra preko 100 km/h, rive opet poplavile, u Umagu pijavica Olujno jugo u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Nezapamćeno jugo obaralo rekorde: Pogledajte koliki je bio najveći val dosad izmjeren na Jadranu

U Baškoj Vodi u manje od sat vremena palo je više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, pa su se ulice našle pod vodom, piše Dalmacija Danas.

Nevrijeme je bilo i kod Pakoštana. Tamo se u nedjelju oko 10 sati ujutro stvorila pijavica. Ipak, čitatelj koji nam je poslao snimku kaže da ga nije bilo strah.

Pijavicu su snimili i kod Makarske. 

Tamo se stvorila oko 19:30 i bila je duga oko kilometar. Srećom, kratko je trajala.

Snimku čudovišne pijavice snimio je čitatelj portala Makarska Danas

 

 

Srećom, nakon promjene vremena popraćene grmljavinskim nevremenom i mjestimičnim poplavama i pijavicama slijedi smirivanje i razvedravanje.