Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdan Svih Svetih

Sjećanje na nestale u Domovinskom ratu: 1922 obitelji nisu imale gdje zapaliti svijeću

Vukovarci se prisjećaju svojih najmilijih (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Vukovarci se prisjećaju svojih najmilijih (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vukovarci se prisjećaju svojih najmilijih (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vukovarci se prisjećaju svojih najmilijih (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarci se prisjećaju svojih najmilijih (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vukovarci se prisjećaju svojih najmilijih (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vukovarci se prisjećaju svojih najmilijih (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
1922 obitelji danas nisu imale gdje zapaliti svijeću. Hrvatska 27 godina traga za posmrtnim ostacima nestalih osoba u Domovinskom ratu.

Verica Rapčak iz Sotina svijeću je za sina upalila i položila u parku kod spomen Križa, jer njezin Boris do danas nije pronađen. Kaže da ga je ispratila iz kuće u 6 sati, a da su ih dva sata kasnije zarobili, te da za sina više nikada poslije nisu čuli.

Pročitajte i ovo Pronađen je Krunoslav Đurec Nepoznate okolnosti "Živ je i zdrav": Pronađen ZET-ovac za kojim se tragalo pet dana Ilustracija Javlja policija Muškarac koji je nestao u Novom Selu je pronađen

Obitelji u Sotinu još tragaju za istinom o sudbini 18 svojih najmilijih. Danijela je zapalila svijeću za svog oca koji je nestao 1991. godine iz Vukovarske bolnice, a do danas nije pronađen.

U Lovasu pokraj Vukovara, gdje je 51 mještanin '91. godine natjeran da pješice prođe kroz minsko polje i danas traže dvoje nestalih. Ruža Pavlić ističe kako su njezini sinovi mučeni i ubijeni, te da joj je dolazak na grob jedina uspomena na njih.

U najviše pogođenom gradu heroju prisjećaju se svojih najmilijih. Na vukovarskom memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata rijeke ljudi. Svijeće i cvijeće za 3000 poginulih u obrani grada.

Zdenko Mihaljević ističe: „Teško im je doći, onima kojima su najmiliji stradali, a mislim da je još teže onima koji niti ne znaju gdje su njihovi“.Hrvatska još uvijek traga za 1922 osobe nestale u Domovinskom ratu, a Vukovarci ne gube nadu.

Franjo Varga iz Vukovara vjeruje kako će savjest ljudi, onih koji su ubijali, proraditi, te da će priznati gdje su kosti onih koje su ubili. Verica Rapčak također se nada: „Nadam se, ali nade je sve manje. Blagdan Svih Svetih, tužan i tih dan za brojne građane, Vukovarska je svakodnevica.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene